Ένα πετράδι 15,81 καρατίων με την ονομασία «Σακούρα» πουλήθηκε στην τιμή των 29,3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και έγινε το ακριβότερο ροζ διαμάντι που πωλείται ποτέ σε δημοπρασία. 

 

Το πολύτιμο πετράδι που είναι δεμένο σε ένα απλό δαχτυλίδι από πλατίνα, κατατάσσετα στα «εσωτερικά αψεγάδιαστα» που σημαίνει πως οι όποιες ατέλειές του είναι ορατές μόνον υπό στενή μεγέθυνση. 


Επιπλέον, το διαμάντι κατατάσσεται στην κατηγορία των «φανταχτερά ζωηρών», μέσο ζωηρότητας χρώματος που παρατηρείται στο μόλις 4% των ροζ διαμαντιών. 

 

Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie's, Βίκι Σεκ χαρακτήρισε τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή ως «ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία δημοπράτησης κοσμημάτων». 

 


Η Σεκ εξηγεί πως η απόχρωση του διαμαντιού που πήρε το όνομά του από το ροζέ των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας, είναι «ακριβώς» εκείνη που έχουν τα άνθη του δέντρου. 

 


Πρόσθεσε πως είναι «εξαιρετικά σπάνιο» για ροζ διαμάντια να χαρακτηρίζονται «εσωτερικά αψεγάδιαστα» καθώς συνήθως περιέχουν «πολλούς κόκκους». 


Με πληροφορίες από CNN