Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι

Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι Facebook Twitter
(Hannah Bayman/Twitter)
0

 Νεαρός άνδρας «που έφερε μαχαίρι» συνελήφθη σήμερα στο Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφού προκάλεσε κίνηση πανικού των πλήθους στον σιδηροδρομικό σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα, δύο ημέρες μετά την επίθεση στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας απείλησε αστυνομικό με το μαχαίρι, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι Facebook Twitter
(Hannah Bayman/Twitter)


«Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στην σύλληψή του», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, «ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, ένα Μαλινέζο 20 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, «να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού». Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη «με τα όπλα στο χέρι» και συνελήφθη.
Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.
Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διεκόπη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).


Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM