Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι

Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι Facebook Twitter
(Hannah Bayman/Twitter)
0

 Νεαρός άνδρας «που έφερε μαχαίρι» συνελήφθη σήμερα στο Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφού προκάλεσε κίνηση πανικού των πλήθους στον σιδηροδρομικό σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα, δύο ημέρες μετά την επίθεση στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας απείλησε αστυνομικό με το μαχαίρι, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι Facebook Twitter
(Hannah Bayman/Twitter)


«Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στην σύλληψή του», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, «ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, ένα Μαλινέζο 20 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, «να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού». Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη «με τα όπλα στο χέρι» και συνελήφθη.
Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.
Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διεκόπη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).


Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM