Νεαρός άνδρας «που έφερε μαχαίρι» συνελήφθη σήμερα στο Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφού προκάλεσε κίνηση πανικού των πλήθους στον σιδηροδρομικό σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα, δύο ημέρες μετά την επίθεση στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας απείλησε αστυνομικό με το μαχαίρι, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές και δημοσιογραφικές πηγές.

 

Πανικός στο Παρίσι από άντρα που κουβαλούσε μαχαίρι
(Hannah Bayman/Twitter)


«Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στην σύλληψή του», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, «ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, ένα Μαλινέζο 20 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, «να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού». Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη «με τα όπλα στο χέρι» και συνελήφθη.
Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.
Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διεκόπη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).


Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.