Πανικός σε Χιλή και Περού - Αεροπλάνα καθηλώθηκαν μετά από μαζικά τηλεφωνήματα για βόμβες

Πανικός σε Χιλή και Περού - Αεροπλάνα καθηλώθηκαν μετά από μαζικά τηλεφωνήματα για βόμβες Facebook Twitter
0

Μεγάλη αναστάτωση σε πολλές πτήσεις προκλήθηκε χθες στη Χιλή μετά από μαζικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε αεροσκάφη.

Εννιά αεροσκάφη χρειάστηκε να κάνουν κατεπείγουσες προσγειώσεις και αλλαγές στα δρομολόγιά τους στον εναέριο χώρο της Χιλής της Αργεντινής και του Περού την Πέμπτη, εξαιτίας απειλών για τοποθέτηση βομβών που δέχθηκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής.

Τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη ανήκουν στη LATAM Airlines και τρία στη Sky, εταιρεία της Χιλής που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους, επιβεβαίωσαν οι ίδιες.

Ο Βίκτορ Βιγιαλόμπος Κογιάο, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Χιλής (DGAC), διευκρίνισε ότι έγιναν συνολικά 11 απειλές, δύο από τις οποίες ήταν εντελώς «ανυπόστατες», ενώ αντιθέτως εννιά αφορούσαν πραγματικές πτήσεις.

Μετά τους ελέγχους που έγιναν στα εννέα αεροσκάφη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά σε κανένα και σε τουλάχιστον το ένα επετράπη να συνεχίσει την πτήση του, πρόσθεσε.

Οι απειλές έγιναν σε κλήσεις στα γραφεία της LATAM και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κι η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

«Πάντα έχουμε κλήσεις για μια χαμένη βαλίτσα ή δύο, αυτό είναι το συνηθισμένο», ανέφερε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο, «αλλά εδώ είχαμε μια εντελώς εξαιρετική περίπτωση», πρόσθεσε.

Στις τέσσερις από τις πτήσεις, το Σαντιάγο ήταν είτε η προέλευση, είτε ο προορισμός, ανέφερε η DGAC.

Το ένα από τα αεροσκάφη είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαντιάγο και κατευθυνόταν στην Αντοφαγκάστα, στον βορρά, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο Σαντιάγο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση LATAM 2369, από τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, προς το Σαντιάγο, που βρισκόταν στον αέρα, αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο Πίσκο, στο νότιο Περού, κατά την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής.

Το υπουργείο Μεταφορών του Περού ανακοίνωσε ότι ουδείς τραυματίστηκε και ότι κινητοποιήθηκε μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση «βρίσκεται υπό έλεγχο».

Άλλο αεροσκάφος της Sky, που εκτελούσε την πτήση Sky524, είχε απογειωθεί από τη Μεντόσα και προσγειώθηκε κατεπειγόντως στο Σαντιάγο, πριν συνεχίσει προς το Ροσάριο, τον προορισμό.

Εκατοντάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις απειλές για βόμβες, οι οποίες αποδείχθηκαν και στις εννιά περιπτώσεις φάρσες. Η αστυνομία της Χιλής δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε ένα σχόλιο για την έρευνα που διενεργεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM