Πανικός από λεοπάρδαλη σε χωριό της Ινδίας - Επτά ώρες καταδίωξης με τραυματισμούς

Πανικός από λεοπάρδαλη σε χωριό της Ινδίας - Επτά ώρες καταδίωξης με τραυματισμούς Facebook Twitter
0

Μια λεοπάρδαλη έσπειρε τον πανικό σε χωριό της Ινδίας καθώς επιτέθηκε σε πέντε άτομα την Πέμπτη στο βόρειο ινδικό κράτος Πουντζάμπ.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις στέγες των σπιτιών τους στο χωριό Lamba και παρακολουθούσαν το ζώο να τρέχει σε στενά δρομάκια και να ορμά σε οποίον έβρισκε μπροστά του.


«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, γι 'αυτό και ήταν επιθετική. Ήταν πολύ δύσκολο να την πιάσουμε», δήλωσε στο CNN, ο Khushwinder Singh, τοπικός δάσκαλος.

Πανικός από λεοπάρδαλη σε χωριό της Ινδίας - Επτά ώρες καταδίωξης με τραυματισμούς Facebook Twitter


Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την καταδίωξη που κράτησε σχεδόν επτά ώρες, καθώς οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να πιάσουν το ζώο και να το βγάλουν εκτός κατοικημένης ζώνης.


Οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τρεις βολές με ηρεμιστικά βέλη, αλλά το ζώο δεν έδειχνε να ηρεμεί. Τελικά κατάφεραν να την εγκλωβίσουν μέσα σε ένα σπίτι έως ότου οι αρμόδιοι της δασικής υπηρεσίας έρθουν να την παραλάβουν.

Πανικός από λεοπάρδαλη σε χωριό της Ινδίας - Επτά ώρες καταδίωξης με τραυματισμούς Facebook Twitter

Η αποψίλωση των δασών και η εξάπλωση χωριών και πόλεων έχουν οδηγήσει σε αυξημένη επαφή μεταξύ ανθρώπων και ζώων στην αγροτική Ινδία.


Το 2011, η κυβέρνηση δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές για το σωστό χειρισμό σε περίπτωση επαφής ανθρώπου με λεοπάρδαλη, επισημαίνοντας ότι τα αιλουροειδή είναι ένα είδος που συχνά πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές.


Η συνύπαρξη είναι δύσκολη με θύματα και από τις δύο πλευρές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM