BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Πανεπιστήμιο θα διδάσκει γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ασθενείς που βλέπουν «φαντάσματα»

Πανεπιστήμιο θα διδάσκει γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ασθενείς που βλέπουν «φαντάσματα» Facebook Twitter
0

Ένα υψηλού κύρους πανεπιστήμιο της Ινδίας προσφέρει μάθημα που διδάσκει τους γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ανθρώπους που λένε πως βλέπουν «φαντάσματα».

Το διάρκειας έξι μηνών μάθημα στο Banaras Hindu University (BHU), που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, εστιάζει σε ψυχοσωματικές διαταραχές, που συχνά το άτομα συγχέει με παραφυσικά φαινόμενα και την επιμέλεια θα έχει το τμήμα της της Αγιουβέρδα, το αρχαίο ινδουιστικό σύστημα ιατρικής και θεραπείας.

Στο πανεπιστήμιο έχει δημιουργηθεί επίσης ξεχωριστό τμήμα Bhoot Vidya (Σπουδές Φαντασμάτων). «Το Bhoot Vidya έχει να κάνει κυρίως με ψυχοσωματικές διαταραχές, ασθένειες που προκαλούνται για άγνωστες αιτίες και παθήσεις του μυαλού ή παραψυχολογικές καταστάσεις», λέει η Yamini Bhushan Tripathi, πρύτανης του τμήματος της Αγιουβέρδα. 

Όπως εξηγεί, το πανεπιστήμιο ήταν το πρώτο στη χώρα που προσέφερε τέτοιο μάθημα, το οποίο θα διδάσκει τους γιατρούς «τρόπους αντιμετώπισης της Αγιουβέρδα για παθήσεις σχετικές με φαντάσματα». 

Οι θεραπείες της Αγιουβέρδα περιλαμβάνουν γενικά φυτικά φάρμακα, αλλαγές στη διατροφή, μασάζ, αναπνοές και άλλες μορφές άσκησης. 

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστήμης (Nimhans) το 2016, σχεδόν το 14% των Ινδών υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Το 2017, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε πως το 20% των Ινδών ενδέχεται να βιώσει κατάθλιψη σε κάποιο σημείο της ζωής τους. 

Ωστόσο σε όλη τη χώρα λιγότεροι από 4.000 επαγγελματίες ψυχικής υγείας αντιστοιχούν σε 1.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε η ενημέρωση σχετικά με αυτά τα ζητήματα είναι από ελλιπής μέχρι ανύπαρκτη. 

Η είδηση πως το κρατικό πανεπιστήμιο BHU θα ξεκινήσει μαθήματα πάνω στο Bhoot Vidya έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στα social media με πολλούς να επισημαίνουν πως τα φάρμακα είναι καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας:  

Κάποιοι σχολίασαν πως το μάθημα θα μπορούσε να έχει καλύτερο όνομα: 


Αλλά οι περισσότεροι διακωμώδησαν την ανακοίνωση, με αρκετούς να κατακρίνουν παράλληλα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Με ανακοίνωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα λάβει μέρος στις πρόβες για την μεγαλειώδη παρέλαση στις 8 Ιουνίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Διεθνή / Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Ένας νεκρός από έκρηξη ελαττωματικού αερόσακου Takata - 58 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί – Δείτε ποια μοντέλα της Nissan αφορά η προειδοποίηση
NEWSROOM
Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ.λίρες

Διεθνή / Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ. λίρες

Η προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και από την βρετανική κυβέρνηση - Στον Κρετίνσκι ανήκει ήδη το 27% της Royal Mail
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM