Πανεπιστήμιο στη Γερμανία δίνει «υποτροφία απραξίας»

Πανεπιστήμιο στη Γερμανία δίνει «υποτροφία απραξίας» Facebook Twitter
0

Πανεπιστήμιο στη Γερμανία προσφέρει «υποτροφίες απραξίας», απευθυνόμενο σε υποψήφιους που είναι σοβαρά αφοσιωμένοι στο... να μην κάνουν κάτι.

Το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Αμβούργου ανακοίνωσε τρεις υποτροφίες ύψους 1.600 ευρώ, απευθυνόμενο σε υποψήφιους από όλη τη Γερμανία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει την υποψηφιότητά τους και θα πρέπει να πείσουν μια επιτροπή ότι ο τομέας «ενεργητικής αδράνειας» που έχουν επιλέξει είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός.

Στην αίτηση θα πρέπει να απαντήσουν σε τέσσερις ερωτήσεις: «Τι δεν θέλετε να κάνετε;», «Για πόσο καιρό δεν θέλετε να το κάνετε;», «Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην κάνετε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα;» και «Είστε ο κατάλληλος άνθρωπος στο να μην το κάνετε;».

«Το να μην κάνεις τίποτα δεν είναι πολύ εύκολο», δήλωσε ο Φρίντριχ φον Μπόρις, αρχιτέκτονας που είχε την ιδέα για το πρόγραμμα. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην ενεργητική αδράνεια. Αν λες ότι δεν πρόκειται να κινηθείς για μία εβδομάδα, τότε αυτό είναι εντυπωσιακό. Αν προτείνεις ότι δεν πρόκειται να κινηθείς ούτε να σκεφτείς, τότε αυτό μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο», συμπλήρωσε.

Η ιδέα προέκυψε από μία συζήτηση για την φαινομενική αντίθεση μιας κοινωνίας που προωθεί τη βιωσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα εκτιμά την επιτυχία, είπε ο φον Μπόρις. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για «ένα πείραμα με σοβαρές προθέσεις. Πώς μπορείς να αλλάξεις την άποψη μιας κοινωνίας που είναι δομημένη γύρω από τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες».

Το πανεπιστήμιο θα δώσει την υποτροφία με την παράδοση μιας «αναφοράς εμπειρίας» στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, ενώ ο φον Μπόρις διευκρίνισε ότι δεν θα τιμωρηθεί όποιος δεν καταφέρει να υλοποιήσει τη δέσμευσή του περί απραξίας.

Οι υποψήφιοι έχουν το ελεύθερο να καθορίσουν οι ίδιοι τη διάρκεια της αδράνειάς τους. «Αν πεις ότι δεν πρόκειται να κοιμηθείς, τότε μπορείς να το κάνεις για μερικές ημέρες. Αλλά αν πεις ότι δεν πρόκειται να ψωνίσεις, τότε είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσεις για πολύ περισσότερο», εξήγησε ο φον Μπόρις.

Όλες οι αιτήσεις θα συμπεριληφθούν σε έκθεση του πανεπιστημίου, που θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο. Στο επίκεντρό της θα είναι το ερώτημα: «Τι μπορώ να μην κάνω ώστε η ζωή μου να έχει λιγότερες αρνητικές συνέπειες στις ζωές των άλλων».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM