Παλαιστίνιος ποιητής καταδικάστηκε σε θάνατο για «αποστασία»

Παλαιστίνιος ποιητής καταδικάστηκε σε θάνατο για «αποστασία» Facebook Twitter
0
Παλαιστίνιος ποιητής καταδικάστηκε σε θάνατο για «αποστασία» Facebook Twitter

Τη θανατική ποινή επέβαλε στον Παλαιστίνιο ποιητή Άσραφ Φάγιαντ ένα δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία με την κατηγορία της "αποστασίας". 

"Είναι αρκετά σπάνιο να καταδικάζεται κάποιος για αποστασία (την εγκατάλειψη της ισλαμικής πίστης)" σχολίασε ο Άνταμ Κουγκλ, ερευνητής της διεύθυνσης της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW),το οποίο και γνωστοποίησε την απόφαση.

Το 2014 ο Φάγιαντ είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και 800 χτυπήματα με μαστίγιο πρωτοδίκως, έπειτα από μια μήνυση εναντίον του από στέλεχος μιας οργάνωσης διαλόγου για πολιτιστικά θέματα μετά από μια εκδήλωση σε ένα καφέ στην Άμπχα (νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία). "Ο Φάγιαντ είπε ότι είχε διαφωνήσει με άλλα μέλη της οργάνωσης" αυτής, ανέφερε ο Κουγκλ. Ένας άνδρας είχε δηλώσει ότι άκουσε τον ποιητή να καταφέρεται εναντίον του θεού, ενός ένας ιερωμένος τον κατηγόρησε για "βλασφημία" σε μια συλλογή ποιημάτων που ο Παλαιστίνιος είχε γράψει πριν από δέκα χρόνια. 

 

Παλαιστίνιος ποιητής καταδικάστηκε σε θάνατο για «αποστασία» Facebook Twitter

 

Στην πρώτη δίκη ο Φάγιαντ είχε διαψεύσει πως το έργο του ήταν "βλάσφημο", ενώ παράλληλα είχε δηλώσει πιστός μουσουλμάνος και είχε ζητήσει συγγνώμη. Το δικαστήριο κατόπιν δεν θέλησε να τον καταδικάσει σε θάνατο.

Αλλά την Τρίτη, σύμφωνα με τον ερευνητή του HRW, άλλο δικαστήριο ακύρωσε αυτή την απόφαση διότι η συγχώρεσή του "επαφίεται στον Αλλάχ".

Η αποστασία, ο φόνος, ο βιασμός και διακίνηση ναρκωτικών επισύρουν τη θανατική ποινή στη Σαουδική Αραβία, όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

My result sheet in archery !

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ashraf Fayadh (@ashraffayadh) στις


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM