Πακιστάν: Οι ινδικές επιθέσεις είναι «πράξεις πολέμου» – Καταδίκη από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Πακιστάν: Οι ινδικές επιθέσεις είναι "πράξεις πολέμου" – Καταδίκη από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Πακιστάν καταδίκασε απερίφραστα τις φονικές στρατιωτικές επιθέσεις της Ινδίας, χαρακτηρίζοντάς τις ως «παράνομες ενέργειες» που παραβιάζουν κατάφωρα την κυριαρχία και εδαφική του ακεραιότητα και συνιστούν «πράξεις πολέμου» βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Πακιστάν υπογράμμισε ότι «η εσκεμμένη στοχοποίηση αμάχων, μεταξύ αυτών και γυναικών και παιδιών, από τον ινδικό στρατό συνιστά ειδεχθές και επαίσχυντο έγκλημα», τονίζοντας πως οι επιθέσεις παραβιάζουν «κάθε αρχή ανθρώπινης συμπεριφοράς και τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου».

Η συνεδρίαση του NSC πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ, με τη συμμετοχή της ανώτατης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Παρόντες ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Σαχίρ Σαμσάντ Μίρζα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών ISI Άσιμ Μάλικ και οι αρχηγοί των σωμάτων. Σύμφωνα με εικόνες από τη συνεδρίαση, στο τραπέζι βρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ισάκ Νταρ, ο υπουργός Άμυνας Κουατζά Ασίφ, ο υπουργός Εσωτερικών Μοχσίν Νακβί, καθώς και οι υπουργοί Προγραμματισμού, Δικαιοσύνης, Πληροφόρησης, Κλιματικής Αλλαγής και άλλοι ανώτεροι σύμβουλοι της κυβέρνησης.

Η ισχυρή αντίδραση της Ισλαμαμπάντ έρχεται στον απόηχο φονικών πληγμάτων της Ινδίας κοντά ή εντός αμφισβητούμενων περιοχών, γεγονός που ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις της Νότιας Ασίας. Το Πακιστάν διαμηνύει ότι επιφυλάσσεται για όλα τα ενδεχόμενα απαντήσεων, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM