Όχλος εξαγριωμένων Πακιστανών βασάνισε, σκότωσε και έπειτα πυρπόλησε έναν άνδρα από τη Σρι Λάνκα τον οποίο κατηγορούσαν για βλασφημία επειδή φέρεται να έσκισε πόστερ με τον Μωάμεθ. 


Ο Ρriyantha Diyawadana δούλευε ως γενικός διευθυντής σε εργοστάσιο της εταιρείας βιομηχανικής μηχανικής Rajco Industries στη Σιαλκότ της Πουντζάμπ. 

 

Σήμερα, δέχτηκε επίθεση από μια ορδή εξοργισμένων πολιτών οι οποίοι, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φέρεται να τον ρίχνουν κάτω, να του σκίζουν τα ρούχα και να τον χτυπούν με μανία. Ο άνδρας βασανίστηκε μέχρι θανάτου προτού το πτώμα του παραδοθεί στην πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άτομα εμφανίζονταν να παίρνουν σέλφι με το νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα. 

 

Την άγρια επίθεση πυροδότησε η φήμη πως ο Diyawadana, που εργαζόταν στο εργοστάσιο τα τελευταία επτά χρόνια, είχε κατεβάσει πόστερ με φράσεις από το κοράνι. Από το πρωί κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις πύλες του εργοστασίου και έως νωρίς το απόγευμα είχαν εισβάλει στους μέσα χώρους, εντοπίζοντας και λιντσάροντας τον άνδρα. 


«Λόγω έργων ανακαίνισης στο εργοστάσιο, απομακρύνθηκαν από τους τοίχους κάποιες αφίσες. Ίσως επρόκειτο για πόστερ που είχαν το όνομα του Μωάμεθ. Ίσως ο διευθυντής λιντσαρίστηκε λόγω αυτού» ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας πως έχουν γίνει ήδη τουλάχιστον πενήντα συλλήψεις και προβλέπονται και περαιτέρω καθώς η αστυνομία εξετάζει βίντεο από το σημείο. 


Για «μέρα ντροπής» μίλησε ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Καν καταδικάζοντας απερίφραστα την φρικώδη επίθεση, διαμηνύοντας πως επιβλέπει τις έρευνες και πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος. 

 

Με πληροφορίες από Guardian