Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε τέμενος των Σούφι- Τουλάχιστον 20 νεκροί

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε τέμενος των Σούφι- Τουλάχιστον 20 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν.

Οι ένοπλοι που έκαναν επίθεση σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν, βασάνισαν πρώτα τα είκοσι τουλάχιστον θύματά τους και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν με μαχαίρια και ξύλα, δήλωσε η αστυνομία, που έχει συλλάβει και τον φύλακα του κτιρίου. Τέσσερα από τα θύματα είναι γυναίκες.


Από την επίθεση στο τέμενος που βρίσκεται στην επαρχία Πουντζάμπ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. 


Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ότι ο φύλακας του τεμένους, Αμπντούλ Γουαχίντ, κάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν το τέμενος και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι μαζί με τους συνεργούς του. Εκτός από τον Γουαχίντ έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα. «Όσο έμπαιναν μέσα οι πιστοί, τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό.


Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές ασφαλείας της χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός άλλου τεμένους των Σούφι, στην πόλη Σέχουαν κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 90 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM