Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε τέμενος των Σούφι- Τουλάχιστον 20 νεκροί

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση σε τέμενος των Σούφι- Τουλάχιστον 20 νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν.

Οι ένοπλοι που έκαναν επίθεση σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν, βασάνισαν πρώτα τα είκοσι τουλάχιστον θύματά τους και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν με μαχαίρια και ξύλα, δήλωσε η αστυνομία, που έχει συλλάβει και τον φύλακα του κτιρίου. Τέσσερα από τα θύματα είναι γυναίκες.


Από την επίθεση στο τέμενος που βρίσκεται στην επαρχία Πουντζάμπ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. 


Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ότι ο φύλακας του τεμένους, Αμπντούλ Γουαχίντ, κάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν το τέμενος και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι μαζί με τους συνεργούς του. Εκτός από τον Γουαχίντ έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα. «Όσο έμπαιναν μέσα οι πιστοί, τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό.


Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές ασφαλείας της χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός άλλου τεμένους των Σούφι, στην πόλη Σέχουαν κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 90 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM