Πακιστάν: Αεροπορική εταιρεία κυκλοφόρησε διαφήμιση με αεροσκάφος της να κατευθύνεται πάνω στον Πύργο του Άιφελ    

Πακιστάν: Αεροπορική εταιρεία κυκλοφόρησε διαφήμιση με αεροσκάφος της να κατευθύνεται στον Πύργο του Άιφελ     Facebook Twitter
Φωτογραφία: PIA
0

Η αεροπορική εταιρεία PIA από το Πακιστάν κυκλοφόρησε μία διαφήμιση που έδειχνε ένα από τα αεροσκάφη της να κατευθύνεται πάνω στον Πύργο του Άιφελ - ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων.

Η εταιρία ζήτησε σήμερα «συγγνώμη» για τη διαφήμιση με την οποία ανακοίνωνε την επανάληψη των πτήσεών της προς το Παρίσι. Στις 10 Ιανουαρίου, για την πρώτη της πτήση Ισλαμαμπάντ-Παρίσι ύστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια αποκλεισμού από τους ευρωπαϊκούς αιθέρες, η Pakistan International Airlines ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα στην οποία φαίνεται ένα αεροσκάφος να πετά προς τον Πύργο του Άιφελ με τη λεζάντα «Παρίσι, φθάνουμε σήμερα».

Η διαφήμιση θεωρήθηκε προσβλητική και άκομψη, σύμφωνα με τις αντιδράσεις πολλών χρηστών του διαδικτύου, που έκαναν τη σύνδεση με την 11η Σεπτεμβρίου όταν η Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 3.000 άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε δέκα χρόνια αργότερα, το 2011, στο βόρειο Πακιστάν.

«Δυστυχώς, όλο αυτό έλαβε αδιανόητες διαστάσεις, με υπαινιγμούς που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εταιρίας Αμπντουλάχ Χαν.

«Αυτό μπορεί να προσέβαλε κάποιους και εκφράζουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη», δήλωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για 60.000 με 70.000 αρνητικά σχόλια –λιγότερο από το 10% των αντιδράσεων σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είναι διαφήμιση ή απειλή;», έγραψε χρήστης στην πλατφόρμα Χ κάτω από τη διαφήμιση που συνεχίζει να υπάρχει στο διαδίκτυο. «Πρέπει κάποιος να μιλήσει στον επικεφαλής μάρκετινγκ της PIA», ήταν το ειρωνικό σχόλιο κάποιου άλλου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίσακ Νταρ έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο ενώπιον του Κοινοβουλίου για «ηλιθιότητα» της διαφήμισης, ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας.

Παρά ταύτα, η επανάληψη της αεροπορικής σύνδεσης με την Ευρώπη είναι «εξαιρετικά θετική», δήλωσε ο Χαν, με πληρότητα πτήσεων άνω του 95%.

Το Παρίσι είναι για την ώρα ο μοναδικός προορισμός που ανακοινώθηκε από τον αερομεταφορέα, καθώς δεν του έχει επιτραπεί ακόμα να πετά στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η εξουσιοδότηση για πρόσβαση στον ευρωπαϊκό, τον βρετανικό και τον αμερικανικό εναέριο χώρο είχε ανασταλεί τον Μάιο του 2020, ένα μήνα μετά τη συντριβή ενός Airbus της εταιρίας στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καράτσι, που στοίχισε τη ζωή σε 97 ανθρώπους.

Το δυστύχημα αποδόθηκε σε ανθρώπινα λάθη των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που ανάγκασε το Ισλαμαμπάντ να παραδεχθεί ότι περίπου 150 πιλότοι κατείχαν ψευδή άδεια ή την είχαν λάβει αντιγράφοντας στις εξετάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM