Πακιστάν: 26χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Πακιστάν: 26χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Μια μουσουλμάνα καταδικάστηκε σε θάνατο στο Πακιστάν, επειδή έστειλε ένα κείμενο και σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν «βλάσφημα», μέσω WhatsApp.

Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή δημοσίευσε στο WhatsApp «βλάσφημο περιεχόμενο», μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην πόλη Ραουαλπίντι. Το δικαστήριο διέταξε η Ανέεκα Ατέεκ να «απαγχονιστεί», ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών.

Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα ενός εργοστασίου στο Πακιστάν, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM