ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πακιστάν: 26χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Πακιστάν: 26χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Μια μουσουλμάνα καταδικάστηκε σε θάνατο στο Πακιστάν, επειδή έστειλε ένα κείμενο και σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν «βλάσφημα», μέσω WhatsApp.

Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή δημοσίευσε στο WhatsApp «βλάσφημο περιεχόμενο», μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην πόλη Ραουαλπίντι. Το δικαστήριο διέταξε η Ανέεκα Ατέεκ να «απαγχονιστεί», ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών.

Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα ενός εργοστασίου στο Πακιστάν, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ