Δύο πρώην πεζοναύτες καταδικάστηκαν για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης στη Βρετανία, κρυμμένη μέσα σε κουτιά Lego. Κάτι που αποκαλύφθηκε όταν κατά λάθος ένα από αυτά δόθηκε ως δώρο σε παιδί.

 

Το ένα κιλό κοκαΐνης που βρέθηκε μέσα στο κουτί που πήρε το παιδί ήταν ανάμεσα στα συνολικά 18 κιλά που οι Τζακ Τζόουνς και Άιζακ Ράσμουσεν εισήγαγαν παράνομα στη Βρετανία από την Ολλανδία.

 

Ένα από αυτά τα κουτιά παραδόθηκε στο σπίτι του Ράσμουσεν στο Γουίστον, αλλά ο ίδιος δεν ήταν εκεί, οπότε το παρέλαβε μία γειτόνισσα. Εκείνη προσπάθησε επανειλημμένα να το παραδώσει με τη σειρά της στον Ράσμουσεν, χωρίς επιτυχία.

 

Έπειτα από μερικές εβδομάδες η σύντροφος του γιου της έψαχνε ιδέες για δώρο που ήθελε να κάνει σε γιο φίλης της. Η γυναίκα της έδωσε το κουτί που της είχαν αφήσει, το οποίο είχε μπροστά μία φωτογραφία πυροσβεστικού οχήματος της Lego.

 

Όμως, όταν η μητέρα του παιδιού άνοιξε το δώρο γενεθλίων, μέσα βρήκε ένα πακέτο κοκαΐνης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε δικαστήριο στο Λίβερπουλ.

 

Την Τρίτη ο Τζακ Τζόουνς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16,5 ετών και ο Άιζακ Ράσμουσεν σε φυλάκιση 10 ετών. Ποινή 7,5 ετών επιβλήθηκε στον Πολ Τζόουνς, στου οποίου τη διεύθυνση στέλνονταν τα πακέτα.

 

Ένα από αυτά τα δέματα παραδόθηκε στη διεύθυνση του Πολ Τζόουνς, ενώ η αστυνομία βρισκόταν εκεί με ένταλμα, στις 24 Ιουνίου 2020. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το πακέτο βρήκαν μέσα οχτώ κουτιά Lego και σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης.

 

Την ίδια ημέρα παραδόθηκε το πακέτο στη διεύθυνση του Ράσμουσεν, το οποίο το παρέλαβε η γειτόνισσα που- αγνοώντας τι πραγματικά περιείχε- το έδωσε προκειμένου να δωριστεί στο παιδί για τα γενέθλιά του.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης με αξία 1,8 εκατ. λίρες, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σε ο,τι αφορά την εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

 

Με πληροφορίες από Guardian