Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι: Επιστρέφει - με τζιν - ο Μάγκνους Κάρλσεν 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάι: Επιστρέφει - με τζιν - ο Μάγκνους Κάρλσεν  Facebook Twitter
Ο Κάρλσεν δήλωσε ότι θα φορέσει τζιν και θα επιστρέψει στο τουρνουά / Φωτογραφία: Instagram / @MagnusCarlsen
0

Ο μεγάλος σκακιστής Μάγκνους Κάρλσεν δήλωσε πως θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Rapid και Blitz στη Νέα Υόρκη. 

Ο Μάγκνους Κάρλσεν είχε αποχωρήσει από το τουρνουά την Παρασκευή, όταν η Fide, παγκόσμια ομοσπονδία σκακιού, του ζήτησε να αλλάξει το τζιν παντελόνι που φορούσε, με κάτι πιο επίσημο, σύμφωνα με τους κανόνες. Η Fide τον απέκλεισε από έναν γύρο επειδή ο Κάρλσεν αρνήθηκε να αλλάξει κι εκείνος απάντησε αποχωρώντας εντελώς από το τουρνουά. 

Όπως φαίνεται, παίρνει πίσω την απόφασή του: Ο Κάρλσεν, παγκόσμιος πρωταθλητής μεταξύ 2013 και 2023, σε συνέντευξη στο κανάλι YouTube της εφαρμογής Take Take Take την Κυριακή, ο 34χρονος επιβεβαίωσε ότι τελικά, επιστρέφει και πάλι στο τουρνουά: «Με δυο λόγια, θα παίξω τουλάχιστον μια μέρα ακόμη εδώ στη Νέα Υόρκη. Αν τα πάω καλά, ακόμη άλλη μία μετά από αυτή».

Πρόσθεσε ότι είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Fide, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς μετά το περιστατικό. «Μιλώντας με τον Ντβόρκοβιτς και τον κύριο χορηγό Turlov, ένιωσα ότι μπορούσαμε να κάνουμε μερικές γόνιμες συζητήσεις και στο τέλος της ημέρας αποφάσισα να παίξω», είπε. «Επιπλέον, μου αρέσει να παίζω Blitz σκάκι. Θέλω να δώσω στο κοινό την ευκαιρία να με δει να παίζω. Μπορεί να είναι η τελευταία φορά, ποιος ξέρει».

Ο Ντβόρκοβιτς εξέφρασε τη λύπη του σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό X της Fide την Κυριακή για την κλιμάκωση της κατάστασης και αναγνώρισε τον ζωτικό ρόλο του Κάρλσεν στη δημοφιλία του αθλήματος. «Είναι ατυχές το γεγονός ότι η εφαρμογή των κανόνων του ενδυματολογικού κώδικα, ενώ είναι νομικά ορθή και συνεπής, άφησε κάποια αίσθηση ότι αυτό είναι δυσανάλογο και προκάλεσε την κατάσταση αυτή, που όλοι θα προτιμούσαν να αποφύγουν», είπε. Ο Ντβόρκοβιτς πρόσθεσε ότι ενέκρινε μια δοκιμή μιας πιο ευέλικτης προσέγγισης στο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Blitz που θα επέτρεπε μικρές αποκλίσεις από τον επίσημο κώδικα ενδυμασίας.

Ο Κάρλσεν επεσήμανε ότι σίγουρα δεν θα άφηνε τα ρούχα που προτιμούσε στο σπίτι. «Ως αρχή μου, θα παίξω σίγουρα με τζιν αύριο», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM