Περισσότερες συγκλονιστικές λεπτομέρειες δημοσιοποιούνται σήμερα σχετικά με το τροχαίο που είχε ο Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου.

 

Ο πρίγκιπας, 97 ετών, οδηγούσε ο ίδιος το όχημα - κάτι που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια λόγω της ηλικίας- και το τζιπ του συγκρούστηκε με όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα βρέφος.

 

Οι εικόνες από το τροχαίο είναι αρκετά σοκαριστικές, αλλά παραδόξως ο Φίλιππος δεν τραυματίστηκε καν, τουλάχιστον όπως ανακοίνωσε επισήμως το Παλάτι χθες.

 

Βέβαια οι μαρτυρίες αναφέρουν πως ο Φίλιππος αιμορραγούσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ήταν κάτι σοβαρό.

 

Ούρλιαζε για τα πόδια του και ήταν σε σοκ - Νέες λεπτομέρειες για το τροχαίο του πρίγκιπα Φίλιππου
Το τζιπ που οδηγούσε ο Φίλιππος

 

Ούρλιαζε για τα πόδια του και ήταν σε σοκ - Νέες λεπτομέρειες για το τροχαίο του πρίγκιπα Φίλιππου

 

Ούρλιαζε για τα πόδια του και ήταν σε σοκ - Νέες λεπτομέρειες για το τροχαίο του πρίγκιπα Φίλιππου

 

Ωστόσο οι ίδιες μαρτυρίες και οι πληροφορίες λένε πως ήταν τρομερά σοκαρισμένος και παραμένει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

 

Ο δούκας του Εδιμβούργου φώναζε: «Τα πόδια μου! Πού πρέπει να βάλω τα πόδια μου;» καθώς προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από το τζιπ το οποίο είχε ντεραπάρει στο οδόστρωμα.

 

Τελικά απεγκλωβίστηκε χωρίς τραυματισμούς, ενώ η αστυνομία είπε αργότερα ότι δύο γυναίκες στο άλλο αυτοκίνητο υπέστησαν μόνο ελαφρά τραύματα.

 

Μαρτυρίες σε άλλα βρετανικά μίντια αναφέρουν ότι όταν τον έβγαλαν από το όχημα έτρεμε και έμοιαζε τελείως αποπροσανατολισμένος.

 

«Εγώ έσπευσα στο άλλο αυτοκίνητο - έβγαινε καπνός και έδειχνε πως μπορούσε να εκραγεί. Υπήρχε ένα μωρό στο πίσω κάθισμα που ούρλιαζε», λέει ένας από τους αυτόπτες που ήταν στο σημείο.

 

«Μόλις καταφέραμε να βγάλουμε το μωρό έξω, πήγα στο άλλο αυτοκίνητο. Υπήρχε ένα ηλικιωμένο άτομο μέσα μου και σπάσαμε το παρμπρίζ και την ηλιοροφή για να βγάλουμε έξω τον οδηγό έξω. Του έλεγα να σηκώσει το αριστερό του πόδι καθώς τα πόδια του είχαν φρακάρει», αναφέρει.

 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε χθες το βράδυ δήλωση για να επιβεβαιώσει το τροχαίο και πως ο πρίγκιπας είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο αναφέρεται πως για τα επόμενα δύο 24ωρα θα είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Στο πλευρό από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ η οποία δεν έχει κάνει κάποια δήλωση.