Ουκρανική εταιρεία που είχε στο ΔΣ της τον γιο του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές επιθέσεις, λέει η Ρωσία

Ουκρανική εταιρεία που είχε στο ΔΣ της τον γιο του Μπάιντεν κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η κρατική ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη ότι χρήματα που κινήθηκαν μέσω της ουκρανικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση «τρομοκρατικών επιθέσεων» και δολοφονιών στη Ρωσία και σε άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια.

Η Burisma διαλύθηκε πέρυσι. Στο παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία της Ουκρανίας έχει προσελκύσει την προσοχή καθώς ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πολιτική διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, με φόντο τις δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία. Το 2014 ο Χάντερ Μπάιντεν μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings, με απολαβές που, κατά πληροφορίες, έφταναν στις 50.000 δολάρια μηνιαίως, παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος τότε Μπάιντεν ηγούνταν της εκστρατείας της Δύσης ενάντια στη διαφθορά που επικρατούσε στην Ουκρανία, ζητώντας την απόλυση του εισαγγελέα της χώρας, Βίκτορ Σόκιν. Το τελευταίο συνέβη το 2016. Την ίδια περίοδο κορυφωνόταν η κούρσα για την προεδρική εκλογή, με τον υποψήφιο τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση του εισαγγελέα σχετιζόταν με έρευνες κατά της Burisma.

O Χάντερ Μπάιντεν, ωστόσο, πρωταγωνίστησε και στην προεδρική κούρσα του 2020, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ξέχασε ανοιχτό ένα λαπτοπ με αρχεία όπως email από το 2015, στα οποία ένας σύμβουλος της Burisma τον ευχαριστούσε για την πρόσκλησή του να συναντήσει από κοντά τον Τζο Μπάιντεν. Τα όσα είδαν τότε το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν την έκρηξη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκανε λόγο για «εκστρατεία συκοφάντησης», από τον μηχανισμό παραπληροφόρησης της Ρωσίας.

Με πληροφορίες Reuters, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM