ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ουκρανία: Πληροφορίες για κυβερνοεπιθέσεις του Πεκίνου στο Κίεβο, πριν από τη ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Πληροφορίες για κυβερνοεπιθέσεις του Πεκίνου στο Κίεβο, πριν από τη ρωσική εισβολή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Κίνα φέρεται να εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ουκρανικού στρατού και πυρηνικών στόχων, λίγο πριν από τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Times. 

Με βάση αυτούς τους ισχυρισμούς, έγιναν χιλιάδες απόπειρες χακαρίσματος, συντονισμένες από την κινεζική κυβέρνηση, εναντίον περισσοτέρων από 600 ιστοσελίδων, μεταξύ των οποίων εκείνη του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. 

«Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας διερευνά αυτούς τους ισχυρισμούς, μαζί με τους διεθνής εταίρους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. 

Οι ισχυρισμοί βασίζονται σε υπομνήματα των υπηρεσιών πληροφοριών που έφτασαν στους Τimes. Όμως, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών SBU το βράδυ της Παρασκευής αρνήθηκε ότι έχει δώσει κάποια πληροφορία για τις φερόμενες επιθέσεις. 

«Η SBU δεν έχει καμία σχέση με τα ευρήματα των Times. Δεν έχει αυτή τη στιγμή τέτοια δεδομένα, ούτε είναι σε εξέλιξη κάποια έρευνα», ανέφερε ακόμη η ουκρανική υπηρεσία. 

Σύμφωνα με τους Times μία σειρά υπομνημάτων από υπηρεσίες πληροφοριών, που εκτιμάται ότι συντάχθηκαν από άλλη χώρα, ανέφεραν λεπτομερώς την έκταση του χακαρίσματος και περιελάμβανε και πυρηνικούς στόχους. Η κυβερνοεπίθεση φέρεται να κορυφώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, την παραμονή της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο Κιάραν Μάρτιν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, της Βρετανίας, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα.

«Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για αυτό, σε δύο ζητήματα. Πρώτα από όλα, υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στην ψηφιακή κατασκοπεία και την επίθεση. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, φαίνεται να σαν να πρόκειται για το πρώτο», είπε αρχικά. 

«Δεύτερον, στις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, δεν υπάρχει κάτι που να υπονοεί συνωμοσία ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία. Τώρα, προστίθεται η επίσημη άρνηση της SBU. Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, αλλά προς το παρόν δεν θα πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM