Ουκρανία: «Πάνω από 11.000» Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής

Ουκρανία: «Πάνω από 11.000» Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής Facebook Twitter
Κατεστραμμένο τανκ στην πόλη Μάκαριβ, κοντά στο Κίεβο (Φωτ.: EPA)
0

Περισσότεροι από 11.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η εισβολή, σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 

Συνολικά 285 ρωσικά τανκς έχουν καταστραφεί, όπως και 109 συστήματα του πυροβολικού, 44 αεροσκάφη και 48 ελικόπτερα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. 

«Μόλις χθες, περισσότερα από 650 μέλη των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μπριάνκα, στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Κατά κύριο λόγο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κονβόι των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων τους μετέφερε στη γραμμή της μάχης, για περαιτέρω εχθρότητες, ως “τροφή για τα κανόνια”. Είναι γνωστό ότι το προσωπικό του 6ου μηχανοκίνητου τάγματος είναι τρομοκρατημένο και αποκαρδιωμένο και αναζητά τρόπους για λιποταξία», ανέφερε η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού. 

Στην επιχειρησιακή αναφορά που δημοσιοποίησε στις 06:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας- ο στρατός της χώρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του «δίνουν σφοδρές μάχες για να διατηρήσουν συγκεκριμένα σύνορα». Σε εξέλιξη είναι αμυντική επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ, ενώ οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην υπεράσπιση της Μαριούπολης, ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με την αναφορά, οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίστηκαν να προχωρήσουν προς την περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ από την Μπαλάκλια και σε εξέλιξη είναι επιχείρηση υπεράσπισης της πόλης Τσέρνιχιβ.  

Σε ό,τι αφορά στις «βαριές απώλειες σε όπλα, εξοπλισμό και προσωπικό», που αναφέρουν οι Ουκρανοί για τις ρωσικές δυνάμεις, επισημαίνουν ότι κάποιοι πιλότοι «του εχθρού» που εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη τους και επέζησαν, εντοπίστηκαν από Ουκρανούς στρατιώτες. «Τους παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια και ήδη καταθέτουν για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το καθεστώς Πούτιν», επισημαίνει η αναφορά. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ