Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος στην πόλη Λίμαν- Με 180 σορούς

Ουκρανία: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 180 πτώματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ομαδικό τάφο με 180 πτώματα εντόπισαν οι ουκρανικές αρχές στην πόλη Λίμαν.

Ο ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο μέσω Telegram.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν είναι σαφές πόσα ακριβώς πτώματα περιέχει αν και το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματικό της αστυνομίας, πως μέσα στον τάφο υπήρχαν 180 πτώματα.

Yπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα έγινε εκταφή 436 πτωμάτων στη πόλη Ιζιούμ μετά την ανακατάληψή της από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για ανθρώπους που βρήκαν βίαιο θάνατο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ντανιέτσκ, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι στον ομαδικό τάφο θεωρείται πως κείτονταν «στρατιώτες και πολίτες».

Πρόσθεσε πως εντοπίστηκε επίσης τοποθεσία με περίπου 200 τάφους, που περιείχαν πτώματα αμάχων. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν γνωρίζουν πότε η πώς πέθαναν.

Με πληροφορίες των Reuters/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM