Ουγγαρία: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους περνούν το φράχτη

Ουγγαρία: Τρία χρόνια φυλακή σε όσους περνούν το φράχτη Facebook Twitter
1

Η ουγγρική κυβέρνηση παρουσίασε χθες Παρασκευή σχέδιο νόμου που προβλέπει την ενίσχυση των κυρώσεων για την παράνομη είσοδο στη χώρα και την τριετή φυλάκιση όσων συλλαμβάνονται να περνούν το φράχτη που κατασκευάζει η Βουδαπέστη στα σύνορα με τη Σερβία.

Το νομοσχέδιο αυτό, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει 13 μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταξύ άλλων να επιβάλει σκληρότερες ποινές στους διακινητές αλλά και τη δημιουργία μιας "ζώνης" στα σύνορα όπου θα παραμένουν οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους.

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεταλλικού φράχτη, ύψους περίπου 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Από τις αρχές του έτους 140.000 άνθρωποι --στην πλειονότητά τους προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή-- έχουν περάσει από τα σύνορα αυτά και οι 10.000 από αυτούς μπήκαν στην Ουγγαρία την τελευταία εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιείται ο ποινικός κώδικας, δίνει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν σε "καταστάσεις κρίσης". Εφόσον εγκριθούν, τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ