Ουγγαρία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Ο Βίκτορ Όρμπαν (Πηγή φωτό EPA)
0

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια από την υιοθεσία παιδιών.

Στο νομοσχέδιο, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, ενώ για τους ανύπαντρους απαιτείται ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων. Στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Επίσης, το κοινοβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του Συντάγματος, που αφορά πάνω από δέκα άρθρα μεταξύ των οποίων ένας νέος ορισμός της οικογένειας ως την ένωση ενός πατέρα, που είναι άνδρας και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο τροποποιήθηκε το υπάρχον άρθρο, για να αποκλειστούν οι άλλες μορφές οικογενειών.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις για την υιοθεσία παιδιών από ανύπαντρους ή μέλη οικογενειών, «ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, δηλαδή ένας άνδρας και μια γυναίκα που είναι παντρεμένοι», αναφέρει στο νομοσχέδιο η υπουργός Δικαιοσύνης, Τζούντιτ Βάργκα, σύμφωνα με το Reuters. 

Έως τώρα, η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ήταν δυνατή στην Ουγγαρία μόνο αν ο ένας από τους δύο συντρόφους υπέβαλε αίτηση, ως ανύπαντρος.

Διεθνής Αμνηστία: Μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί αυτοί νόμοι, που κάνουν διακρίσεις, είναι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης των ουγγρικών αρχών στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, επεσήμανε ακόμη ο διευθυντής της οργάνωσης.

«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας και μια μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτοί οι νέοι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί νόμου, που κάνουν διακρίσεις και πέρασαν εσπευσμένα με την πρόφαση της πανδημίας, είναι μόνο η τελευταία επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, από τις ουγγρικές αρχές», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιγκ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα νομοσχέδια περιορίζουν περαιτέρω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών και γονιών στην Ουγγαρία, επεσήμανε από την πλευρά της η Κατρίν Χουγκεντούμπελ, της ILGA. «Τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τους περιορίζει να εκφράσουν την ταυτότητά τους και παιδιά σε όλη την Ουγγαρία θα στερηθούν ασφαλείς και στοργικές οικογένειες, καθώς η υιοθεσία περιορίζεται μόνο σε παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM