Δωρεάν θεραπείες τεχνητής γονιμοποίησης σε κρατικές κλινικές ανακοίνωσε ότι θα παρέχει σε ζευγάρια, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

 

Ο ακροδεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, υποστηρίζει εδώ και καιρό την προσέγγιση της «τεκνοποίησης κατά της μετανάστευσης» για την αντιμετώπιση της «δημογραφικής παρακμής», όπως λέει. Ο ίδιος είπε ότι η γονιμότητα είναι στρατηγικής σημασίας καθώς ο πληθυσμός της Ουγγαρίας μειώνεται σταθερά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Τον περασμένο μήνα μάλιστα η κυβέρνησή του έφερε υπό τον κρατικό έλεγχο έξι κλινικές γονιμότητας.

 

Ο Βίκτορ Όρμπαν περιέγραψε την Πέμπτη τις λεπτομέρειες που αφορούν στην πολιτική γονιμότητας. με τη δωρεάν θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης να ανακοινώνει ότι θα προσφέρεται από την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι. Ακόμα, σε δηλώσεις του είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής από το φόρο εισοδήματος για τις γυναίκες που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Ήδη από τον Ιανουάριο, απαλλάσσονται όσες έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά.

 

«Αν θέλουμε παιδιά από την Ουγγαρία αντί μεταναστών και εάν η ουγγρική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, τότε η μόνη λύση είναι να δαπανήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την υποστήριξη των οικογενειών και την ανατροφή των παιδιών», δήλωσε. Ο Βίκτορ Όρμπαν - ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2010 - βασίζει τις εκστρατείες του στην αντίθεσή του προς τη μετανάστευση.


Τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, σε μια διεθνή διάσκεψη κορυφής για το δημογραφικό είπε ότι ενώ άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι η μετανάστευση ήταν η λύση για την πτώση του μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού, ο ίδιος το απέρριψε.


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επανέλαβε την ακροδεξιά θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης», η οποία ισχυρίζεται ότι οι λευκοί Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί σταδιακά αντικαθίστανται από ανθρώπους μη ευρωπαϊκής καταγωγής. «Εάν η Ευρώπη δεν πρόκειται να κατοικηθεί από τους Ευρωπαίους στο μέλλον και το θεωρούμε δεδομένο, τότε μιλάμε για ανταλλαγή πληθυσμών, για να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό των Ευρωπαίων με άλλους», είχε δηλώσει.

 

Με πληροφορίες από το BBC 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr