Ουαλία: Γκέι ιερέας με τον σύντρόφο του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παίρνει την ευλογία της Εκκλησίας

Ουαλία: Γκέι ιερέας με τον σύντρόφο του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παίρνει την ευλογία της Εκκλησίας Facebook Twitter
0

Ένας ιερέας με τον σύντροφό του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που λαμβάνει την ευλογία της Εκκλησίας στην Ουαλία.

Ο πατέρας Lee Taylor, 44 ετών και ο σύντροφός του, Fabiano Da Silva Duarte, 45 ετών, πήραν την ευλογία της Εκκλησίας, το περασμένο Σάββατο. 

«Ήταν πολύ σημαντικό και συναρπαστικό που κάναμε μαζί αυτό το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας. Και οι δύο νιώσαμε ότι δεν ήταν μόνο μέρα χαράς για εμάς, αλλά και πίστης για πολλά ακόμη ομόφυλα ζευγάρια σε όλη την Ουαλία», είπε στο PinkNews. 

Το ζευγάρι, που έκανε σύμφωνο συμβίωσης το 2008, πήρε την ευλογία του αιδεσιμότατου Γκρέγκορι Κάμερον, επίσκοπος του Σεντ Ασάφ.

Ουαλία: Γκέι ιερέας με τον σύντρόφο του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παίρνει την ευλογία της Εκκλησίας Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο η Εκκλησία της Ουαλίας ψήφισε για την έγκριση μιας νέας τελετής ευλογίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Ενώ ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθεί να μην επιτρέπεται στην Εκκλησία της Ουαλίας, η εκπαιδευόμενη ιερέας Ruth Eleri James είπε ότι οι συγκεκριμένες τελετές είναι «σημαντικές, επειδή αυτό είναι ένα μήνυμα προς το LGBT+ κομμάτι της κοινωνίας γενικότερα ότι οι σχέσεις τους έχουν την αγάπη και την ευλογία του Θεού».

Το νομοσχέδιο θα εισαγάγει τις ευλογίες «πειραματικά» για πέντε χρόνια και οι κληρικοί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν εάν θα λάβουν μέρος ή όχι στις λειτουργίες.

Ουαλία: Γκέι ιερέας με τον σύντρόφο του έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παίρνει την ευλογία της Εκκλησίας Facebook Twitter

Ο Kieran Bohan, συντονιστής δικτύου του The Open Table Network, μιας χριστιανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει εκκλησιαστικές κοινότητες για LGBT+ άτομα, είπε στο PinkNews: «Είναι συγκινητικό να βλέπεις έναν επίσκοπο να αγκαλιάζει έναν ιερέα του οποίου ευλόγησε μόλις το σύμφωνο συμβίωσης. Η ευλογία είναι σημάδι της αποδοχής του Θεού και μια επιβεβαίωση της αγάπης που μοιράζεται το ζευγάρι. Χαιρόμαστε με τον Λι και τον Φαμπιάνο και ανυπομονούμε για τη μέρα που ο γάμος θα είναι ανοιχτός σε κάθε ζευγάρι στις εκκλησίες μας».

Η Σκωτσέζικη Επισκοπική Εκκλησία έγινε η πρώτη Αγγλικανική εκκλησία στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέτρεψε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών το 2017, ενώ η Εκκλησία της Αγγλίας δεν αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους, ούτε ευλογεί τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Διεθνή / Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Ο υπερκορεσμός της πόλης από νεαρούς Άγγλους που μεταξύ άλλων κατουράνε παντού ή μπλέκουν μεθυσμένοι σε καυγάδες, έχει προξενήσει εδώ και χρόνια αντιδράσεις, με τις αρχές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
NEWSROOM
Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Διεθνή / Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονεία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Πρωτοφανείς διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Ισραήλ κλονίζουν για πρώτη φορά τον αλαζόνα ακροδεξιό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επειχειρεί να ελέγξει ασφυκτικά την δικαστική εξουσία της χώρας.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ