Όταν η Νορβηγία έπαψε να είναι χριστιανική

Όταν η Νορβηγία έπαψε να είναι χριστιανική Facebook Twitter
0

Ύστερα από μια χιλιετία παράδοσης με την Εκκλησία της Νορβηγίας, το κράτος αποφάσισε να διαχωριστεί, ύστερα από απόφαση του νορβηγικού κοινοβουλίου με 163 ψήφους υπέρ και μόλις 3 κατά. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα η χώρα, πλέον, να μην έχει κάποια επίσημη θρησκεία.

Από τούδε και στο εξής, όλες οι θρησκείες και φιλοσοφίες θα αντιμετωπίζονται με ίσο τρόπο, ενώ θα πάψει να υπάρχει υπουργός θρησκειών. Σημειώνεται πως το κράτος δεν θα εμπλέκεται σε καμία θρησκευτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το torontosun, η πλειοψηφική θρησκεία ήταν η Ευαγγελική-Λουθηρανική με 86% του πληθυσμού να είναι μάλιστα και βαφτισμένο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM