Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας και η ενότητα του μπλοκ των 27 μελών είναι υψίστης σημασίας δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Έσπευσε δε, να καταδικάσει την ρωσική εισβολή της Ουκρανία. Σημειώνεται, ότι αυτή την εβδομάδα, η Ουγγαρία συμμετείχε σε πρωτοβουλία οκτώ ηγετών της ΕΕ για την έναρξη συνομιλιών ένταξης της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η Ουγγαρία, μέλος του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε την μεταφορά φονικών όπλων μέσω της επικράτειάς της στη γείτονα χώρα.

Ο 58χρονος Όρμπαν είναι αντιμέτωπος με εκλογές σε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, αλλά η εκστρατεία του περιπλέκεται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, το πάγωμα της χρηματοδότησης της ΕΕ λόγω μιας διαμάχης για τα δημοκρατικά πρότυπα και τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση, καθώς (οι Ρώσοι) έχουν εξαπολύσει πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο εθνικιστής Όρμπαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mandiner.hu, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η Ρωσία αποκαλεί την επίθεση ωστόσο κατά της Ουκρανίας «ειδική επιχείρηση».


«Οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό» συμπλήρωσε ενώ τόνισε ότι «Όλη η Ευρώπη πρέπει να εργάζεται για την ειρήνη».

Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από την ουγγρική αντιπολίτευση για τους φιλικούς δεσμούς του με τη Μόσχα, είπε ότι οι δεσμοί της Ουγγαρίας με τη Ρωσία ήταν «ισορροπημένοι και δίκαιοι» μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν, αλλά ο πόλεμος δημιούργησε μια νέα κατάσταση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος να διακοπούν οι ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου η επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Απών ο βασιλιάς Κάρολος μετά την ανακοίνωση πως διαγνώστηκε με καρκίνο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ