Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Όρμπαν: Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Η Ουγγαρία δεν θα ασκήσει βέτο στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας και η ενότητα του μπλοκ των 27 μελών είναι υψίστης σημασίας δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Έσπευσε δε, να καταδικάσει την ρωσική εισβολή της Ουκρανία. Σημειώνεται, ότι αυτή την εβδομάδα, η Ουγγαρία συμμετείχε σε πρωτοβουλία οκτώ ηγετών της ΕΕ για την έναρξη συνομιλιών ένταξης της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η Ουγγαρία, μέλος του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε την μεταφορά φονικών όπλων μέσω της επικράτειάς της στη γείτονα χώρα.

Ο 58χρονος Όρμπαν είναι αντιμέτωπος με εκλογές σε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, αλλά η εκστρατεία του περιπλέκεται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, το πάγωμα της χρηματοδότησης της ΕΕ λόγω μιας διαμάχης για τα δημοκρατικά πρότυπα και τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση, καθώς (οι Ρώσοι) έχουν εξαπολύσει πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο εθνικιστής Όρμπαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mandiner.hu, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η Ρωσία αποκαλεί την επίθεση ωστόσο κατά της Ουκρανίας «ειδική επιχείρηση».


«Οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό» συμπλήρωσε ενώ τόνισε ότι «Όλη η Ευρώπη πρέπει να εργάζεται για την ειρήνη».

Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από την ουγγρική αντιπολίτευση για τους φιλικούς δεσμούς του με τη Μόσχα, είπε ότι οι δεσμοί της Ουγγαρίας με τη Ρωσία ήταν «ισορροπημένοι και δίκαιοι» μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν, αλλά ο πόλεμος δημιούργησε μια νέα κατάσταση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος να διακοπούν οι ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM