Οργή στην Ιταλία για την αυτοκτονία της Tiziana μετά τη διαπόμπευσή της για το sex tape

Οργή στην Ιταλία για την αυτοκτονία της Tiziana μετά τη διαπόμπευσή της για το sex tape Facebook Twitter
1

Η αυτοκτονία της 31χρονης Tiziana Cantone, η οποία έδωσε μακροχρόνια μάχη για να αποσυρθεί από το διαδίκτυο ένα βίντεο που την έδειχνε σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον σύντροφό της, οδήγησε σε ξέσπασμα θλίψης και οργής στην Ιταλία. Η συζήτηση για τη διαπόμπευση μέσω «εκδικητικού πορνό» (revenge porn) ανοίγει και πάλι μετά τη θλιβερή κατάληξη της Ιταλίδας, με την είδηση να μεταδίδεται διεθνώς.

Η Tiziana Cantone βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της θείας της στο Μουγκάνο, κοντά στη Νάπολη, την Τρίτη. Η κηδεία της μεταδόθηκε με σχόλια για την τραγική έκβαση μετά από μια μαρτυρική περίοδο κατά την οποία η νεαρή κοπέλα είδε τις προσωπικές της στιγμές να γίνονται δημόσιο αντικείμενο χλευασμού.

«Ήταν ένα ευαίσθητο κορίτσι που δεν μπορούσε να ξεφύγει από την κακή φήμη που προκάλεσε το βίντεο. Κατά περιόδους προσπαθούσε να ξεχάσει όλα όσα είχαν γίνει με το να στρέφεται στο αλκοόλ, αλλά ήταν πάντα φυσιολογική», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της στους ανακριτές, σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica.

 

Οργή στην Ιταλία για την αυτοκτονία της Tiziana μετά τη διαπόμπευσή της για το sex tape Facebook Twitter
Η κηδεία της Tiziana Cantone έγινε σε κλίμα οδύνης και οργής.

 

Οργή στην Ιταλία για την αυτοκτονία της Tiziana μετά τη διαπόμπευσή της για το sex tape Facebook Twitter

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές μέσα σε λίγο διάστημα. Η φράση «Τραβάς βίντεο; Bravo!», που ακούγεται να λέει η Tiziana στον εραστή της, έγινε δημοφιλές σλόγκαν στο διαδίκτυο και έφτασε μέχρι και να τυπωθεί σε T-shirts και άλλα αντικείμενα.

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την ταπείνωση η Cantone εγκατέλειψε την εργασία της, μετακόμισε στην Τοσκάνη και προσπάθησε να αλλάξει το όνομά της.

Μετά από μακρά δικαστική μάχη κέρδισε το «δικαίωμα στη λήθη» για το διαδίκτυο και όλες τις μηχανές αναζήτησης, αλλά το δικαστήριο της επέβαλε να πληρώσει 20.000 ευρώ σε νομικά έξοδα, κάτι που από αρκετά ιταλικά μέσα σχολιάστηκε ως τελική ταπείνωση.

Οι εισαγγελείς στη Νάπολη διενεργούν έρευνα για «υποκίνηση σε αυτοκτονία», ενώ ήδη γίνονται έρευνες για τέσσερις άντρες που φέρονται να εμπλέκονται στη διαρροή του βίντεο. Από την Τρίτη τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν συνεχώς σχετικά ρεπορτάζ και τονίζουν πως η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει, ενώ πολλοί επισημαίνουν πως οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ωστόσο, από το οικογενειακό περιβάλλον της Tiziana σημειώνεται πως όλη αυτή η συμπαράσταση έρχεται πολύ αργά για την κοπέλα και πως θα έπρεπε να έχει προηγηθεί της διαπόμπευσης και της πλάκας που γινόταν εις βάρος της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Διεθνή / Το BBC απαντά σε καταγγελία για τον ισχυρισμό του ότι το βιολογικό φύλο «δεν μπορεί να αλλάξει»

Ο καταγγέλλων αναγνώστης κατηγόρησε το BBC ότι χρησιμοποιεί «κρυφές ενδείξεις» για να αποσπάσει την προσοχή από την κριτική και ότι συνεχίζει να «εξευτελίζει» την έννοια του φύλου
LIFO NEWSROOM
«Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» δηλώνουν οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

Διεθνή / «Καμία απόδειξη γενοκτονίας στη Γάζα» λένε οι δικηγόροι της βρετανικής κυβέρνησης

«Η διαπίστωση ότι το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο δεν σημαίνει ότι έχει πρόθεση να διαπράξει γενοκτονία», εξήγησαν οι δικηγόροι στο Ανώτατο Δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Διεθνή / Αίνιγμα ο Πούτιν για Κωνσταντινούπολη: «Όχι» τελικά από Τραμπ - Δεν πάει ούτε ο Λαβρόφ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για την παρουσία Πούτιν - Στα ΗΑΕ θα ταξιδέψει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με τη Χαμάς

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «απαράδεκτες» και «ντροπιαστικές», υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική κρίση με την έλλειψη νερού, φαρμάκων και ιατρικής πρόσβασης στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Διεθνή / Η Boeing εξασφαλίζει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της από την Qatar Airways, ανακοινώνει ο Τραμπ

Το αμερικανικό αεροναυπηγικό γκρουπ Boeing εξασφάλισε παραγγελία 160 αεροσκαφών από την Qatar Airways, σε μια συμφωνία που παρουσιάστηκε ως η μεγαλύτερη στα χρονικά της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Η μυστική βάση των ΗΠΑ στην Γροιλανδία: Το Project Iceworm και τα πυρηνικά όπλα κάτω από τον πάγο

Διεθνή / Η μυστική βάση των ΗΠΑ στην Γροιλανδία: Το Project Iceworm και τα πυρηνικά όπλα κάτω από τον πάγο

Ανακάλυψη από επιστήμονες της NASA έφερε στο φως τη μυστική στρατιωτική βάση Camp Century κάτω από τον πάγο της Γροιλανδίας — μέρος του κρυφού Project Iceworm με στόχο την εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM