Οργή Ακάρ μετά τη στήριξη Μακρόν: Η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες

Οργή Ακάρ μετά τη στήριξη Μακρόν: Η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες Facebook Twitter
Φωτ: AP
0

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετά την στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας απέναντι στις τουρκικές απειλές.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Ακάρ χαρακτήρισε «διπρόσωπη» την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα επιμένει στον διάλογο. 

Όπως επισήμανε, «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε ότι «στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η αεροπορία μας έχει σχεδιασμένες δραστηριότητες, εθνικές δραστηριότητες όπως και αυτές του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνουμε στο πλαίσιο ΝΑΤΟ. Εσείς αυτές τις δραστηριότητες τις παρενοχλείτε και μάλιστα με τα ρωσικής κατασκευής S-300, τα κλειδώνετε αυτή είναι μια επιθετική και εχθρική ενέργεια. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση καλής γειτονίας, με τη συμμαχική σχέση και με τις συμφωνίες.  Όμως δυστυχώς τα κάνουν αυτά, αυτές τις εχθρικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες».

Ο Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τονίζοντας: Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε “είναι μουσουλμάνοι”. Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τούρκικες, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί, οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν».

Ο Τούρκος αξιωματούχος έθεσε εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. «Παραχωρήθηκαν τα νησιά όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατιωτικοποιημένα. Κι όμως τα στρατιωτικοποιούν! Συμβαίνει Το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο . Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε όχι και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται», είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM