Όπου φύγει- φύγει από την ΕΕ οι Βρετανοί, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

Όπου φύγει- φύγει από την ΕΕ οι Βρετανοί, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θέλουν πλέον να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοσκόπηση του ORB σε σύνολο 2.000 ανθρώπων έδειξε ότι το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ, ενώ το 48% επιθυμεί να παραμείνει. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις που διενργήθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο το 55% των ερωτηθέντων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής.

Σύμφωνα με επιμέρους αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 69% όσων είναι 18 με 24 ετών επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΕ και μόλις το 31% τάσσεται υπέρ του Brexit. Η υποστήριξη στην ΕΕ μειώνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων και φτάνει μόλις το 38% μεταξύ των 65χρονων.

Στη Σκωτία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της ΕΕ (60%), ενώ ακολουθεί η Ουαλία με 56%.

Άλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η υποστήριξη των Βρετανών στην ΕΕ μειώθηκε φέτος καθώς η μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη αύξησε τις ανησυχίες τους. 

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξεκίνησε μια προσπάθεια για αναμόρφωση της ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στο μπλοκ. Πολιτικοί που είναι κατά της ΕΕ, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη με την τρομοκρατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM