Open Αυστραλίας: Απέβαλαν Έλληνες φιλάθλους επειδή φώναζαν συνθήματα

Open Αυστραλίας: Απέβαλαν Έλληνες φιλάθλους επειδή φώναζαν συνθήματα Facebook Twitter
2

Ρατσιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν Έλληνες φίλαθλοι που απομακρύνθηκαν από τις εξέδρες του γηπέδου μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη στο open της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αυστραλιανό ΜΜΕ, «Herald Sun», ομάδα Ελλήνων φιλάθλων πανηγύρισαν τη νίκη της 24χρονης πρωταθλήτριας με φωνές και συνθήματα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή τους από τις εξέδρες. Ένας από αυτούς, μιλώντας στο ίδιο ΜΜΕ έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα.


«Σήμερα υποστηρίζουμε την χώρα μας, τους Έλληνες. Τραγουδούσαμε και κάποιοι μας έδιωξαν χωρίς κανέναν λόγο. Νιώθω ότι ήταν ρατσιστική η προσέγγιση», ανέφερε και πρόσθεσε πως «μετά το παιχνίδι, που κερδίσαμε και μετά πανηγυρίσαμε όπως ξέρουμε, αλλά εδώ πιστεύουν ότι το παρατραβήξαμε. Απλά πανηγυρίσαμε, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους μας».

Άλλος φίλαθλος έκανε επίσης λόγο για διάκριση, λέγοντας πως «οι Σέρβοι έκαναν το ίδιο πράγμα όταν νίκησε ο Τζόκοβιτς, αλλά όταν το κάνουμε εμείς, αστυνομικοί και σεκιούριτι μας βγάζουν έξω».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια