Open Arms: Ισπανία και Ιταλία έχουν συμφωνήσει για αποβίβαση των μεταναστών στη Μαγιόρκα

Open Arms: Ισπανία και Ιταλία έχουν συμφωνήσει για αποβίβαση των μεταναστών στη Μαγιόρκα Facebook Twitter
EPA
0

Η Ισπανία και η Ιταλία φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία ώστε οι 107 μετανάστες να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Μαγιόρκα, δήλωσε τη Δευτέρα το ισπανικό πλοίο διάσωσης Open Arms.

Το Open Arms χαρακτήρισε την απόφαση «ακατανόητη», δεδομένων των συνθηκών που επιδεινώνονται συνεχώς πάνω από πλοίο και της εγγύτητάς του στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, οι μετανάστες παραμένουν πάνω στο πλοίο ανοικτά των ιταλικών ακτών, έχοντας «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στη σκληρή μεταναστευτική γραμμή του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και στην αρχική απροθυμία της ΕΕ να βρει μια λύση.

Το Open Arms επεσήμανε τη Δευτέρα πως η αποβίβαση στη Μαγιόρκα σημαίνει ότι θα προστεθούν άλλες τρεις ημέρες σε μια ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. «Αν πράγματι έχει επιτευχθεί συμφωνία, είναι σημαντικό η Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν την ευθύνη να διασφαλίσουν, παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα αποβιβαστούν τελικά σε ένα ασφαλές λιμάνι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η οργάνωση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ισπανικής κυβέρνησης, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / «Τα γυρίζει» ο Τραμπ για τον Μαμντάνι: Τώρα λέει πως θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, αν αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Tο πιο πρόσφατο κείμενο του αμερικανικού σχεδίου αναφέρεται για πρώτη φορά σε μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, κάτι στο οποίο εξακολουθεί να αντιτίθεται το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν γιατί «δεν έχει τίποτα να κρύψει»

«Κανείς δεν νοιαζόταν για τον Τζέφρι Έπσταϊν όταν ήταν ζωντανός και, αν οι Δημοκρατικοί είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιεύσει», γράφει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
LIFO NEWSROOM