Oμπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία"

Oμπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία" Facebook Twitter
1

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία", υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, τα τελευταία οκτώ χρόνια, "θα πεταχτεί από το παράθυρο" αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν για ηγέτη τους τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο Ομπάμα εκφώνησε την ομιλία αυτή σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να σπεύσουν να ψηφίσουν από τώρα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στην Πολιτεία αυτή.

 

Αναφερόμενος στα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι "δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας" για να ξέρεις ότι τα σχόλια του "δεν είναι σωστά". Αρκεί να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, πρόσθεσε.

 

Η ομιλία του Ομπάμα διακόπηκε για λίγα λεπτά από έναν υποστηρικτή του Τραμπ που ακούστηκε να φωνάζει ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής. Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως πληρώθηκε για να πάει στη συγκέντρωση.

 

"Πηγαίνετε να χτυπήσετε δικές σας πόρτες νεαρέ. Αυτός είναι πιό καλός τρόπος για να ξοδέψετε το χρόνο σας...Αν δεν πληρωθήκατε για να έρθετε εδώ", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος που κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει το όνομα της Χίλαρι. "Αν είστε σίγουρος για τον υποψήφιο σας πηγαίνετε στην κούρσα του. Εγώ είμαι σίγουρος για τη δική μου υποψήφια, για αυτό είμαι εδώ", είπε και πάλι απευθυνόμενος στον νεαρό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολλά πράγματα δεν περιμένα να γίνουν οπως για παράδειγμα το να βγεί το Η. Βασίλειο από την Ευρώπη... Η δύναμη της δημοκρατίας είναι μεγάλη και αδιαπραγμάτευτη. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την ωριμότητα της πολιτικής σκέψης των λαών! Από την άλλη θα μου πεις πως όλες οι απόψεις είναι δεκτές... ειδωμεν