EΡΧΟΝΤΑΙ!

Oμπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία"

Oμπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία" Facebook Twitter
1

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία", υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, τα τελευταία οκτώ χρόνια, "θα πεταχτεί από το παράθυρο" αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν για ηγέτη τους τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο Ομπάμα εκφώνησε την ομιλία αυτή σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να σπεύσουν να ψηφίσουν από τώρα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στην Πολιτεία αυτή.

 

Αναφερόμενος στα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι "δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας" για να ξέρεις ότι τα σχόλια του "δεν είναι σωστά". Αρκεί να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, πρόσθεσε.

 

Η ομιλία του Ομπάμα διακόπηκε για λίγα λεπτά από έναν υποστηρικτή του Τραμπ που ακούστηκε να φωνάζει ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής. Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως πληρώθηκε για να πάει στη συγκέντρωση.

 

"Πηγαίνετε να χτυπήσετε δικές σας πόρτες νεαρέ. Αυτός είναι πιό καλός τρόπος για να ξοδέψετε το χρόνο σας...Αν δεν πληρωθήκατε για να έρθετε εδώ", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος που κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει το όνομα της Χίλαρι. "Αν είστε σίγουρος για τον υποψήφιο σας πηγαίνετε στην κούρσα του. Εγώ είμαι σίγουρος για τη δική μου υποψήφια, για αυτό είμαι εδώ", είπε και πάλι απευθυνόμενος στον νεαρό.

1

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 250 χρόνια της Αμερικής, οι κουίρ άνθρωποι της Νέας Υόρκης δεν νιώθουν πια ασφαλείς

Διεθνή / Στα 250 χρόνια της Αμερικής, οι κουίρ άνθρωποι της Νέας Υόρκης δεν νιώθουν πια ασφαλείς

Ενόψει της 250ής επετείου των ΗΠΑ, κουίρ και τρανς άνθρωποι στη Νέα Υόρκη περιγράφουν μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα: ακόμη και οι πόλεις που θεωρούνταν καταφύγια μοιάζουν πια λιγότερο ασφαλείς.
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ AFD

Διεθνή / «Μόνιμη επίθεση» στη Δημοκρατία: Σχεδόν 60.000 οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία

O αριθμός των προσώπων που εντάσσονται στον χώρο της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής δράσης αυξήθηκε σημαντικά το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανοίγει τον δρόμο για νομιμοποίηση πάνω από 1 εκατ. μεταναστών

Ο Σάντσεθ υποστήριξε ότι η Ισπανία χρειάζεται τη μετανάστευση για να στηρίξει την ανάπτυξη, να αντιμετωπίσει τη δημογραφική κρίση και να διατηρήσει τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / Δικαστική ήττα για τον Τραμπ: Αμερικανοί πολίτες θα παραμείνουν τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιχειρούσε να στερήσει την αμερικανική ιθαγένεια από παιδιά που γεννιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πολλά πράγματα δεν περιμένα να γίνουν οπως για παράδειγμα το να βγεί το Η. Βασίλειο από την Ευρώπη... Η δύναμη της δημοκρατίας είναι μεγάλη και αδιαπραγμάτευτη. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την ωριμότητα της πολιτικής σκέψης των λαών! Από την άλλη θα μου πεις πως όλες οι απόψεις είναι δεκτές... ειδωμεν