Ομοφοβική επίθεση από μία ομάδα νεαρών καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο Άλαν Χάντερ, μέσα στο μετρό του Λονδίνου.

 

Ο πωλητής από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, επέστρεφε στο σπίτι του από μια συναυλία των Steps στο O2 Arena στις 27 Νοεμβρίου όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το Press Association.

 

Ο 35χρονος queer είπε ότι ζήτησε από μια νεαρή γυναίκα και τους φίλους της να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μπαλόνια με οξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο γέλιου, ενώ βρισκόταν μέσα στο μετρό.

 

Τότε ξεκίνησε μία διαμάχη και η νεαρή γυναίκα με τους έξι φίλους της επιτέθηκαν στον 35χρονο Χάντερ.

 

«Με έσπρωξε δύο φορές στο κεφάλι, μου άρπαξε τα μαλλιά, εγώ άρπαξα τα δικά της για αυτοάμυνα και μετά τα έξι παλικάρια πήδηξαν πάνω μου».

 

Ο Χάντερ παραδέχτηκε ότι πρόσβαλε την κοπέλα αλλά μόνο αφού εκείνη τον έβρισε με χυδαίο τρόπο.

 

«Αν δεν με αποκαλούσε ‘f**king f****t’ δεν θα έλεγα τίποτα. Αρνούμαι να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και απλώς στέκομαι εκεί και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου» δήλωσε.

 

Ο Χάντερ, ο οποίος κατέληξε με μώλωπες και κοψίματα στο πρόσωπό του, είπε ότι απογοητεύτηκε που κανείς από όσους βρισκόταν μέσα στο βαγόνι δεν παρενέβη για να τον βοηθήσει κατά τη διάρκεια της «ομοφοβικής» επίθεσης.

 

«Οι άνθρωποι προστατεύουν τον εαυτό τους και προσπαθούν να είναι ασφαλείς σε ένα επικίνδυνο μέρος», είπε. «Αλλά την ίδια στιγμή, είναι απλώς εντελώς αποθαρρυντικό. Εγώ αν έβλεπα κάποιον να πέφτει θύμα επίθεσης, θα πηδούσα και θα βοηθούσα» είπε.

 

Τα εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Χάντερ ρίχνει την ευθύνη στην παγκόσμια δεξιά πολιτική που ακολουθούν αρκετές χώρες.

 

«Με τον Τραμπισμό και τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία, υπήρξε πολύ γρήγορα μια άνοδος σε μια τέτοια δεξιά πολιτική και δόθηκε δωρεάν φερέφωνο σε ανθρώπους που για πολύ καιρό δεν μπορούσαν να πουν τίποτα», είπε.

 

Εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι  «Η βρετανική αστυνομία στα ΜΜΜ έλαβε μια καταγγελία για μια ομοφοβική επίθεση στη γραμμή Jubilee στο σταθμό London Bridge λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου. Λαμβάνουμε τα εγκλήματα μίσους εξαιρετικά σοβαρά υπόψιν και διενεργούμε έρευνα για αυτό το περιστατικό».

 

Κάλεσε δε, όποιον γνωρίζει κάτι ή υπήρξε μάρτυρας του περιστατικού να επικοινωνήσει με την BTP στέλνοντας μήνυμα στο 61016 ή καλώντας στο 0800 40 50 40.

 

Ομοφοβική επίθεση σε 35χρονο queer μέσα στο μετρό του Λονδίνου
Alan Hunter

 

Με πληροφορίες του PinkNews