Ολλανδός διπλωμάτης κατηγορείται για κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές

Ολλανδός διπλωμάτης κατηγορείται για κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές Facebook Twitter
0

Νέα επιπλοκή στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις δείχνει να έχει δημιουργήσει η υπόθεση ενός Ολλανδού διπλωμάτη, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για κατασκοπεία και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον-άρον την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Trouw σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ολλανδός διπλωμάτης φεύγει από την Τουρκία», πρόκειται για έναν Ολλανδό διπλωμάτη με τα αρχικά A.Z. ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διαπιστευμένος στο ολλανδικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και ήταν επιφορτισμένος με περιφερειακά θέματα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει η εφημερίδα, ο εν λόγω διπλωμάτης παρακολουθούνταν για πολύ καιρό στενά από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος κατασκοπείας και φέρεται να προσπαθούσε να εξακριβώσει, μεταξύ άλλων, τυχόν διασυνδέσεις της Τουρκίας με τον ISIS.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει εξηγήσεις από την Ολλανδία για τον εν λόγω διπλωμάτη, γράφει η εφημερίδα, ο οποίος στο μεταξύ εγκατέλειψε τη χώρα γιατί η ζωή του θεωρήθηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν οπτικό υλικό που αποδεικνύει την κατασκοπευτική δραστηριότητα του εν λόγω διπλωμάτη, ο οποίος εμφανίζεται να συναντάται με δύο αγνώστους σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να αγοράσει πληροφορίες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM