Ολλανδία: Ζευγάρι το έσκασε από ξενοδοχείο καραντίνας, τους συνέλαβαν μέσα σε αεροπλάνο

Ολλανδία: Ζευγάρι το έσκασε από ξενοδοχείο καραντίνας, τους συνέλαβαν μέσα σε αεροπλάνο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μέσα σε αεροπλάνο που ετοιμαζόταν να απογειωθεί ένα ζευγάρι που το είχε σκάσει νωρίτερα από ξενοδοχείο καραντίνας. 

Ένας 30χρονος Ισπανός και η 28χρονη Πορτογαλίδα σύντροφός του απέδρασαν από ξενοδοχείο στο οποίο μπήκαν σε καραντίνα επιβάτες από τη Νότια Αφρική, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

«Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για την απογείωση», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι παραδόθηκε στις υγειονομικές αρχές. Το αεροπλάνο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί, στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, επρόκειτο να αναχωρήσει για την Ισπανία. 

Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, σε βάρος του ζευγαριού θα ασκηθεί ποινική δίωξη για πλήγμα στη δημόσια ασφάλεια. Οι δυο τους τέθηκαν ξανά σε καραντίνα, αλλά όχι στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο 30χρονος είναι θετικός στον κορωνοϊό αλλά η 28χρονη σύντροφός του δεν είναι, αλλά μπήκε και εκείνη σε καραντίνα. 

Χθες, οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 61 επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή. Από αυτούς, οι 13 είναι φορείς της μετάλλαξης Όμικρον. 

Οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί μπήκαν σε καραντίνα στο ίδιο ξενοδοχείο και σε ελάχιστους επιτράπηκε να μείνουν σε απομόνωση στα σπίτια τους. Στους επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί επίσης δόθηκε οδηγία να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

«Θα ελέγχουμε πως τηρούν τους κανονισμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Χούχο ντε Γιόνγκε. Επίσης, η αστυνομία αύξησε το επίπεδο επιφυλακής γύρω από το ξενοδοχείο όπου τέθηκαν σε καραντίνα οι επιβάτες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM