Ολλανδία: Μερικό lockdown από αύριο - Τα αυστηρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Ολλανδία: Μερικό lockdown από αύριο - Τα αυστηρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ Facebook Twitter
Ολλανδία: Μερικό lockdown από αύριο - Τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν
0

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από αύριο στην Ολλανδία, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η αυξημένη επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση για το «μερικό lockdown» από αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και ιδιαίτερης βαρύτητας μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό lockdown», δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Βάσει των όσων ανακοίνωσε τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης και takeaway. Επιπλέον, θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τη νύχτα, μετά τις 20:00 τοπική ώρα.

«Αυτό θα μας πονέσει, όμως είναι η μόνη λύση. Πρέπει να γίνουμε αυστηρότεροι».

Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρούτε, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για μια περίοδο 2 εβδομάδων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση υφασμάτινων μασκών για τους πολίτες 13 ετών και άνω στους εσωτερικούς χώρους. Οι συναθροίσεις άνω των 30 ανθρώπων απαγορεύονται σε εθνικό επίπεδο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα των 17 εκατομμυρίων αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ με σχεδόν 7.400 νέα κρούσματα.

Σήμερα επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα όπως η διακοπή των ομαδικών αθλημάτων για τους πολίτες άνω των 18 ετών, ο περιορισμός της χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις και ο περιορισμός των συναθροίσεων στα σπίτια σε 3 ανθρώπους ανά νοικοκυριό.

Με πληροφορίες Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ