Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκεντρώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκεντρώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
ΕPA
0

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών υπήρξαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας που έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας.

Στο Άμστερνταμ, η αστυνομία χρησιμοποίησε οχήματα εκτόξευσης νερού και σκυλιά, προκειμένου να διαλύσει συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων, που πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Στο Αϊντχόβεν, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση άλλης μίας συγκέντρωσης, ενώ τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, στην πόλη πυρπολήθηκαν οχήματα και καταστήματα λεηλατήθηκαν.

 

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ολλανδίας να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή στη χώρα για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συγκέντρωση στο Άμστερνταμ εν μέρει διοργανώθηκε από ιδιοκτήτες εστιατορίου, οι οποίοι αγανάκτησαν με τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Reuters. «Σταματήστε το lockdown», ανέφερε πανό που ανάρτησαν στη συγκέντρωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, πρώτη νύχτα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η αστυνομία έκανε 25 συλλήψεις σε όλη τη χώρα και επέβαλε 3.600 πρόστιμα. Όσοι συνελήφθησαν αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή διέπραξαν βίαιες ενέργειες, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ άλλων, μία ομάδα νέων πυρπόλησε ένα κέντρο για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, στο χωριό Ουρκ.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στην Ολλανδία έως τις 9 Φεβρουαρίου. Από αυτή εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και όσοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους, ενώ οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 95 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM