Ολλανδία: Αστυνομική επιχείρηση αποκάλυψε κοντέινερ-κελιά κι ένα «θάλαμο βασανιστηρίων»

Ολλανδία: Αστυνομική επιχείρηση αποκάλυψε κοντέινερ-κελιά κι ένα «θάλαμο βασανιστηρίων» Facebook Twitter
0

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες μετά τον εντοπισμό κοντέινερ που είχαν μετατραπεί σε αυτοσχέδια κελιά και «θάλαμο βασανιστηρίων» - εξοπλισμένο με οδοντιατρική καρέκλα και εργαλεία όπως πένσες, νυστέρια και χειροπέδες.

Σύμφωνα με τις αρχές, η έφοδος πραγματοποιήθηκε προτού τα μακάβρια αυτά ευρήματα χρησιμοποιηθούν και ειδοποίησε τα υποψήφια θύματα για να προφυλαχθούν.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε τον περασμένο μήνα βάσει δεδομένων από κρυπτογραφημένα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν εγκληματικές ομάδες που εξάρθρωσε η γαλλική αστυνομία. Ντετέκτιβ σε Βρετανία και Ολλανδία συνέλαβαν εκατοντάδες υπόπτους βάσει κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Οι σημερινές ανακοινώσεις έδωσαν μια εικόνα για τον ολοένα και πιο βίαιο ολλανδικό υπόκοσμο που εμπλέκεται σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή και εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, οι έρευνές τους -με την κωδική ονομασία 26Lemont- βασισμένες σε χιλιάδες μηνύματα από τηλέφωνα EncroChat, οδήγησαν στη σύλληψη πάνω από 100 υπόπτων και την κατάσχεση τουλάχιστον 8 τόνων κοκαΐνης, 1.200 κιλών μεθαμφεταμίνης και δεκάδων όπλων, καθώς και το «ξήλωμα» 19 εργαστηρίων ναρκωτικών.

Στις 22 Ιουνίου, συνέλαβαν επίσης 6 άνδρες ως ύποπτους εγκλημάτων - όπως σοβαρές επιθέεις και προετοιμασία απαγωγών. Εντόπισαν δε σε αποθήκη στο Wouwse Plantage, ένα χωριό στα νοτιοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο επτά τροποποιημένα κοντέιντερ.

Μέσα σ'αυτά -όπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα και τις φωτογραφίες της κρυπτογραφημένης πλατφόρμας επικοινωνίας EncroChat- υπήρχε μια οδοντιατρική καρέκλα με ζώνες για χέρια και πόδια, καθώς και οι ταυτότητες των «στόχων» - που ενημερώθηκαν ώστε να προστατευτούν.

«Έξι από τα κοντέινερ επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σαν κελιά όπου οι άνθρωοποι θα δένονταν ενώ το έβδομο προοριζόταν για χώρος βασανισμού» τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Άντι Κράαγκ, προσθέτοντας πως «η αστυνομική επιχείρηση εμπόδισε μια σειρά βίαιων εγκλημάτων».

Επιπλέον, σακούλες που βρέθηκαν στα κοντέινερ περιείχαν εργαλεία όπως πένσες, νυστέρια, κοπίδια και χειροπέδες, «αντικείμενα που πιθανόν προορίζονταν για το βασανισμό θυμάτων ή την άσκηση πίεσης» σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ