ΟΗΕ: Πάνω από 350 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μέχρι τώρα

ΟΗΕ: Πάνω από 350 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 351 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου και άλλοι 707 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», ανέφερε το Σάββατο μια αποστολή παρακολούθησης του ΟΗΕ.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από «εκρηκτικά όπλα με ευρεία περιοχή πρόσκρουσης», συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό, συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, και από αεροπορικές επιδρομές ανέφεραν παρατηρητές από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

«Το OHCHR πιστεύει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι σημαντικά υψηλότερα, ειδικά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε, τις τελευταίες ημέρες, καθώς η λήψη πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες καθυστέρησε και σε πολλές περιπτώσεις εκκρεμεί ακόμη επιβεβαίωση», ανέφερε σχετικά.

Η αποστολή ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί εκατοντάδες απώλειες αμάχων που φέρεται να υπάρχουν στην πόλη Volnovakha, όπου γίνονταν προσπάθειες για να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος εκκένωσης και απομάκρυνσης πολιτών μέσω των ρωσικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM