ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΟΗΕ: Πάνω από 350 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μέχρι τώρα

ΟΗΕ: Πάνω από 350 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 351 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου και άλλοι 707 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», ανέφερε το Σάββατο μια αποστολή παρακολούθησης του ΟΗΕ.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από «εκρηκτικά όπλα με ευρεία περιοχή πρόσκρουσης», συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών από βαρύ πυροβολικό, συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, και από αεροπορικές επιδρομές ανέφεραν παρατηρητές από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

«Το OHCHR πιστεύει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι σημαντικά υψηλότερα, ειδικά σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε, τις τελευταίες ημέρες, καθώς η λήψη πληροφοριών από ορισμένες τοποθεσίες όπου διεξάγονται έντονες εχθροπραξίες καθυστέρησε και σε πολλές περιπτώσεις εκκρεμεί ακόμη επιβεβαίωση», ανέφερε σχετικά.

Η αποστολή ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί εκατοντάδες απώλειες αμάχων που φέρεται να υπάρχουν στην πόλη Volnovakha, όπου γίνονταν προσπάθειες για να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος εκκένωσης και απομάκρυνσης πολιτών μέσω των ρωσικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ