ΟΗΕ: Το 91% του πληθυσμού στο Τιγκράι έχει ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια

ΟΗΕ: Το 91% του πληθυσμού στο Τιγκράι έχει ανάγκη για επισιτιστική βοήθεια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της επαρχίας Τιγκράι, στην Αιθιοπία, έχει ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ διένειμε έκτακτη επισιτιστική βοήθεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από την έναρξη της δραστηριότητάς του στις βορειοδυτικές και νότιες περιοχές της επαρχίας Τιγκράι.

 

Συνολικά 5,2 εκατομμύρια άνθρωποι- το 91% του πληθυσμού της επαρχίας- έχουν ανάγκη έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας λόγω της σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Τόμσον Πίρι.

 

«Ανησυχούμε βαθιά για τον αριθμό των ανθρώπων που βλέπουμε ότι έχουν ανάγκη για διατροφική στήριξη και έκτακτη επισιτιστική βοήθεια», συμπλήρωσε. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις του, προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε συνολικά 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η πρόσβαση, κυρίως στις περιοχές της υπαίθρου. «Το PAM ζητεί 203 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να συνεχίσει να αυξάνει τη βοήθειά του στο Τιγκράι, προκειμένου να σώσει ζωές και μέσα διαβίωσης έως το τέλος του έτους», εξήγησε ο Πίρι.

 

Έξι και πλέον μήνες από την έναρξη της επιχείρησης του ομοσπονδιακού στρατού εναντίον των ηγετών του Τιγκάρι- που σύμφωνα με τον Αιθίοπα πρωθυπουργό Άμπιι Άχμεντ θα ήταν σύντομη- οι μάχες και οι φρικαλεότητες συνεχίζονται σε αυτή την επαρχία.

 

Στις 26 Μαΐου ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λιμού, αν δεν αυξηθεί η παροχή βοήθειας τους επόμενους δύο μήνες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM