Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρίσκουν νέους πράκτορες- και το πρόβλημα είναι το κινητό τους

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρίσκουν νέους πράκτορες- και το πρόβλημα είναι το κινητό τους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δύσκολοι καιροί για τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία αφού δεν μπορεί να βρει νέους πράκτορες. 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δυσκολεύονται να στρατολογήσουν πράκτορες μετά την περίοδο της πανδημίας, επειδή οι πιθανοί υποψήφιοι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι τους.

Επίσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας BND προτιμούν να μην αποχωριστούν το κινητό τηλέφωνό τους για κανένα λόγο.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ορισμένα προνόμια που θεωρούνται δεδομένα σήμερα», εξήγησε ο Δρ. Μπρούνο Καλ, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το σωστό προσωπικό, καθώς σταδιακά η προηγούμενη γενιά κατασκόπων, οι «μπέιμπι-μπούμερς», οδηγείται στη συνταξιοδότηση.

«Η τηλεργασία σπανίως είναι εφικτή στην BND, για λόγους ασφαλείας. Το να μην μπορούν να πάρουν το κινητό τηλέφωνό τους στη δουλειά πάει πολύ για τους νεαρούς που αναζητούν εργασία», πρόσθεσε μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για θέματα ασφαλείας. 

Στην ίδια εκδήλωση ο Δρ. Μπρούνο Καλ αναφέρθηκε στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας, στην προσπάθεια της Κίνας να επικρατήσει στον Ινδο-Ειρηνικό και στη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή. 

Περίπου 6.500 άνθρωποι απασχολούνται σήμερα στην BND, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM