Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Αναζητείται ο σύζυγος ως βασικός ύποπτος

ΙΤΑΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΚΟΝΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ξυλοκοπημένη μέχρι θανάτου εντοπίστηκε μία 49χρονη γυναίκα στην Ανκόνα της Ιταλίας, το τελευταίο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα της Αδριατικής, με τις αρχές να αναζητούν τον σύζυγό της.

Οι ανακριτικές αρχές στην Ιταλία θεωρούν ότι για το έγκλημα ευθύνεται ο 50χρονος σύζυγός της, ο οποίος έχει εξαφανιστεί και καταζητείται. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει από τη Βόρεια Μακεδονία και, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η γυναίκα υπήρξε θύμα συνεχούς βίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ο άνδρας είχε προσπαθήσει να της επιτεθεί με τσεκούρι, σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου. Εκείνη γλίτωσε στο παρά πέντε, βρίσκοντας καταφύγιο σε σπίτι γειτόνων. Ο δράστης είχε καταστρέψει το κινητό της και την είχε απειλήσει λέγοντας: «Απόψε θα σε σκοτώσω, ξέρω ότι με απατάς».

Παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, τον Ιούλιο ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος στο δικαστήριο και, λόγω μειωμένης ποινής, του επιτράπηκε να επιστρέψει στο σπίτι.

Το νέο έγκλημα φωτίζει ακόμη μια φορά το κενό προστασίας και τις τραγικές συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας, σε μια περίοδο που η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM