Οι Ρώσοι αυξάνουν τις επενδύσεις τους στη Βενεζουέλα, παρά την κρίση

Οι Ρώσοι αυξάνουν τις επενδύσεις τους στη Βενεζουέλα, παρά την κρίση Facebook Twitter
0

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα στην κρατική επιχείρηση PDVSA της Βενεζουέλας, και δεσμεύεται να συνεχίσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα της χώρας παρά την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει το rt.com, η εταιρεία της Βενεζουέλας έλαβε 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Rosneft ως προκαταβολή για μελλοντικές παραδόσεις αργού, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Igor Sechin δήλωσε ότι η εταιρεία θα επεκτείνει τη συνεργασία με τη Βενεζουέλα.

"Τα αποθέματα υδρογονανθράκων της χώρας είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Από αυτή την προοπτική, κάθε ενεργειακή εταιρεία πρέπει να επιδιώξει να εργαστεί εκεί " , είπε.

Οι προκαταβολές της Rosneft στην PDVSA ανήλθαν σε σχεδόν έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτές περιλαμβάνουν κεφάλαιο ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τόκο 245 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Rosneft, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βενεζουέλα είναι η μεγαλύτερη πηγή αργού πετρελαίου της Rosneft εκτός Ρωσίας. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο 49,9% στην αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Citgo που ανήκει στο PDVSA της Βενεζουέλας. Το μερίδιο προσφέρθηκε ως εξασφάλιση όταν η PDVSA έλαβε άλλο δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη ρωσική εταιρεία πέρυσι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ