Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 24 Ουκρανούς ναύτες στον πορθμό Κερτς

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν 24 Ουκρανούς ναύτες στον πορθμό Κερτς Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία συνέλαβε 24 Ουκρανούς ναύτες του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στον πορθμό Κερτς, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τη Ρωσίδα επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

Οι ρωσικές αρχές μπλόκαραν δύο μικρά πλοία και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού που, σύμφωνα με τη Μόσχα, είχαν εισέλθει παράνομα σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Το Κίεβο υποστήριξε ότι τα πλοία του δεν προέβησαν σε «τίποτε επιλήψιμο» και κατηγόρησε τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα.


Σύμφωνα με την κα Μοσκάλκοβα, τρεις από τους ναύτες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση των ρωσικών αρχών και αναρρώνουν σε νοσοκομείο.

Η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM