Οι ρωσικές αρχές απειλούν με συλλήψεις τους γκέι άντρες με παιδιά - Για «εμπόριο βρεφών»

Οι ρωσικές αρχές απειλούν με συλλήψεις τους γκέι άντρες με παιδιά - Για «εμπόριο βρεφών» Facebook Twitter
0

Υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι γκέι άντρες στη Ρωσία που έκαναν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας θα έρθουν αντιμέτωποι με συλλήψεις για «εμπόριο βρεφών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πηγή εντός της Ερευνητικής Επιτροπής της χώρας σύγκρινε την παρένθετη μητρότητα με το εμπόριο βρεφών, επιμένοντας πως συνιστά αδίκημα για τους άντρες με «μη παραδοσιακό προσανατολισμό» να χρησιμοποιούν το σπέρμα τους για εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Σκοπεύουμε να συλλάβουμε έναν αριθμό υπόπτων, ανύπαντρων αντρών και Ρώσων πολιτών, που έχουν χρησιμοποιήσει παρένθετες μητέρες για να γεννήσουν παιδιά», ανέφερε η πηγή, παρά το γεγονός ότι η παρένθετη μητρότητα είναι νόμιμη στη Ρωσία. Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση.

Επτά άτομα έχουν ήδη συλληφθεί στη Ρωσία για διακίνηση βρεφών, όταν ένα μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα πέθανε στην κούνια του τον Ιανουάριο.

Το μωρό βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα με τρία άλλα παιδιά, που πιστεύεται πως είχαν γεννηθεί μέσω παρένθετης, και δυο νταντάδες. Τα παιδιά φρόντιζαν οι νταντάδες ενώ οι γονείς τους ετοίμαζαν τα απαραίτητα έγγραφα για να τα πάρουν σπίτι. Το μωρό πέθανε από φυσικά αίτια.

Ωστόσο οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν πως το μωρό πέθανε «από αμέλεια» και ότι το καθεστώς παρένθετης μητρότητας αποτελούσε «εμπορία βρεφών». Συνελήφθη επίσης το ιατρικό προσωπικό και οι δικηγόροι που εμπλέκονταν στη διαδικασία.

Ο δικηγόρος Igor Trunov, που εκπροσωπεί τους γονείς των παιδιών, δήλωσε στον Independent: «Τα μωρά δυστυχώς πεθαίνουν...Ό,τι κι αν κάνεις, δεν πρέπει να πιστεύεις τους κρατικούς λειτουργούς όταν λένε πως ενεργούν για το καλό των παιδιών. Επέλεξαν να στείλουν τρία παιδιά ηλικίας 11 μηνών σε ψυχιατρική μονάδα για παιδιά».

Οι γονείς των μωρών κατέθεσαν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης στη Ρωσία για «απαγωγή» των παιδιών τους, τα οποία αναγνωρίζονται νομικά ως ξένοι πολίτες. Ωστόσο, οι κυβερνητικοί ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει το όλο θέμα κατά της κοινότητας LGBTQI+ στη Ρωσία, δήλωσε ο Trunov, συνδέοντας το εμπόριο βρεφών με τους γκέι άντρες. 

«Θέλουν να συνδέσουν το εμπόριο βρεφών με την ιδέα του σεξουαλικού προσανατολισμού, γνωρίζοντας πώς αυτό έχει απήχηση στο ευρύ κοινό. Καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τους γκέι», είπε ο ίδιος. 

Ο Trunov πρόσθεσε πως δεν έχει αμφιβολία ότι «πολιτικές εντολές» καθοδηγούν το ξαφνικό ενδιαφέρον των κρατικών ερευνητών για τους γκέι άντρες και την παρένθετη μητρότητα.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ