Οι πρωτότυπες κινήσεις των Γάλλων για να κάνουν τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν

Οι πρωτότυπες κινήσεις των Γάλλων για να κάνουν τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν Facebook Twitter
0

Για τον κρίσιμο αυτό πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής ορισμένοι πολίτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες ώστε να βοηθηθούν οι ανήμποροι να πάνε στα εκλογικά τους κέντρα, αλλά και να πεισθούν οι αναποφάσιστοι να κάνουν το βήμα.

Πρώτος έδωσε την ιδέα ένας ταξιτζής στη Βρετάνη που από την Κυριακή 9 Απριλίου έκανε γνωστό μέσα από τον Τύπο ότι για τη σημερινή μέρα το ταξί του θα είναι στη διάθεση των ηλικιωμένων ή άλλων ανήμπορων ψηφοφόρων για να τους μεταφέρει στο εκλογικό τους κέντρο.

«Έρχομαι στη θέση τους, μια μέρα θα γεράσω και εγώ και θα ήθελα κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο «France Bleu » ο Γκιγιόμ Αμόν που έχει το ίδιο επώνυμο με τον υποψήφιο Μπενουά Αμόν αλλά καμία σχέση μαζί του όπως εξήγησε.


Η ιδέα του γοήτευσε και συμπαρέσυρε ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων του που μέσα από το διαδίκτυο προσφέρουν μεταφορά δωρεάν με το ταξί τους για όσους έχουν πρόβλημα.

Στο Παρίσι, το blog « My little Paris » είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει περίπου 20 μπαρ γύρω από την ιδέα ότι, όσοι πελάτες έχουν τη σφραγίδα στο εκλογικό τους βιβλιάριο ότι ψήφισαν, θα έχουν δωρεάν ποτό.


Στο νησί Ολερόν (νότιο-δυτικά), το ξενοδοχείο προσφέρει μια τρίτη νύχτα δωρεάν, για τους αναποφάσιστους που θα μπορέσουν να ψηφίσουν και να περάσουν ένα τριήμερο στο νησάκι.

Το περιοδικό «Observateur» προτείνει 4 εβδομάδες δωρεάν συνδρομή σαν ανταμοιβή στους πολίτες που εκτέλεσαν το εκλογικό τους καθήκον τους.


Η εταιρία «Blablacar» που οργανώνει ομαδικές μετακινήσεις πολιτών (συνεπιβατισμό) μπήκε και αυτή στο παιγνίδι, οργανώνοντας την «μπλαμπλαψήφο» ! στις αρχές του απογεύματος, είχαν ήδη μεταφερθεί δωρεάν 45 άτομα στο εκλογικό τους κέντρο.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM