Οι πωλήσεις λεβάντας εκτοξεύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού

Οι πωλήσεις λεβάντας εκτοξεύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η λεβάντα έχει εξελιχθεί σε έναν απρόσμενο «νικητή» της πανδημίας, καθώς οι πωλήσεις του φυτού έχουν εκτοξευθεί την εποχή του κορωνοϊού.

Η Castle Farm, ο μεγαλύτερος παραγωγός λεβάντας στη Βρετανία, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας τετραπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του «ελαίου ύπνου» που διαθέτει. Αύξηση της ζήτησης αναφέρει και η Pleasant Valley Lavender, στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς περισσότεροι πελάτες αναζητούσαν κάτι για την καταπολέμηση του άγχους.

Θεωρείται πως η λεβάντα αποτελεί μια φυσική θεραπεία για το άγχος και την αϋπνία μεταξύ άλλων, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιστημονική υποστήριξη, σημειώνει το CNN σε σχετικό δημοσίευμα.


«Την εποχή της μεγάλης πανώλης στο Λονδίνο, οι γιατροί έβαζαν λεβάντα στις μάσκες τους, για να κρατήσουν μακριά τη δυσοσμία της πανούκλας», υποστήριξε η Λόρνα Ρόμπερτς της Castle Farm, συμπληρώνοντας ότι εδώ και αιώνες είναι γνωστές οι αντισηπτικές και αντιβακτηριακές χρήσεις του φυτού.

Τώρα, την εποχή του κορωνοϊού, η συγκεκριμένη φάρμα που καλλιεργεί 526 στρέμματα λεβάντας, χρησιμοποίησε τη σοδειά της για να κατασκευάσει ένα απολυμαντικό χεριών. «Θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα που "δούλευε" καλά, αλλά και άφηνε μια μυρωδιά μόλις έφευγε το οινόπνευμα», ανέφερε η Ρόμπερτς μιλώντας στο CNN. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM