Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα στη Ρωσία - Βίντεο από την ανατίναξη

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρας στη Ρωσία - Βίντεο από την ανατίναξη Facebook Twitter
0

Η αστραπιαία επίθεση της Ουκρανίας σε αρκετές ρωσικές παραμεθόριες περιοχές έχει σχεδιαστεί για να πείσει τη Μόσχα να συμμετάσχει σε «δίκαιες» συνομιλίες για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, είπε συνεργάτης του Βολονίμιρ Ζελένσκι.

«Πρέπει να προκαλέσουμε σημαντικές τακτικές ήττες στη Ρωσία», έγραψε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχάιλο Ποντόλιακ στο Telegram. «Στην περιοχή του Κουρσκ, βλέπουμε ξεκάθαρα πώς το στρατιωτικό εργαλείο χρησιμοποιείται αντικειμενικά για να πείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να εισέλθει σε μια δίκαιη διαπραγματευτική διαδικασία».

Η Ουκρανία κατέστρεψε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σεΐμ, καθώς συνεχίζει την εισβολή της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν ότι η επιχείρηση κοντά στην πόλη Γκλούσκοβο απέκοψε μέρος της τοπικής περιοχής.

Η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε από το Κρεμλίνο για να τροφοδοτήσει τα στρατεύματά του και η καταστροφή της θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειές τους. Βίντεο με τη στιγμή που η γέφυρα Σέιμ στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, τινάζεται στον αέρα δημοσίευσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, προκαλώντας ουκρανικούς πανηγυρισμούς στα social media. Στο βίντεο, με μουσική υπόκρουση heavy metal διακρίνεται ένα πυκνό σύννεφο καπνού μετά την έκρηξη, και μετά η γέφυρα να έχει καταστραφεί.

Ο Ζελένσκι είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ενισχύουν τις θέσεις τους στο Κουρσκ και αποκάλεσε τα κατεχόμενα εδάφη ένα ταμείο ανταλλαγής, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται με ουκρανικές περιοχές που κατέχονται από τη Μόσχα.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δείχνει αμήχανη, καθώς η καταστροφή της γέφυρας αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στο γόητρό της. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν την προέλασή τους στην ευρύτερη περιοχή, καθώς «οι στρατιώτες μας συνεχίζουν να μάχονται, προχωρώντας σε διάφορες κατευθύνσεις από 1 έως 3 χιλιόμετρα», όπως επιβεβαίωσε χθες ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, στρατηγός, Ολεξάντρε Σίρσκι. «Γενικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» ανέφερε ο Σίρσκι προς τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εδραιώνοντας την κυριαρχία του Κιέβου στην πόλη Σούτζα. Μάλιστα, ο Αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων διόρισε στην Σούτζα τον πρώτο στρατιωτικό διοικητή, στέλνοντας μήνυμα σκληρής ισχύος στο Κρεμλίνο.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM