Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Συνοδευόμενες από μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Παρισιού, οι μπαλαρίνες χόρεψαν χθες τη «Λίμνη των Κύκνων» στην είσοδο της Όπερας Γκαρνιέ για να διαμαρτυρηθούν για το συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Μακρόν.

Πίσω τους ήταν πανό με το σύνθημα «Πολιτισμός σε κίνδυνο» ενώ εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν την αυτοσχέδια παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού έχουν ένα εξατομικευμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη σε ηλικία 42 ετών, δύο δεκαετίες νωρίτερα από τον μέσο εργαζόμενο.

Οι μπαλαρίνες διαδηλώνουν χορεύοντας την Λίμνη των Κύκνων στο Παρίσι Facebook Twitter

Οι χορευτές διαμαρτύρονται καθώς θα χάσουν τα προνόμιά τους, εάν ο πρόεδρος Μακρόν προχωρήσει στα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που, όπως διαβεβαιώνει, θα είναι δικαιότερο, αλλά για τις μπαλαρίνες θα σημαίνει πως δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

«Ξεκινάμε τον κλασικό χορό στην ηλικία των 8 ετών. Έως το τέλος της εφηβείας μας, έχουμε υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς», εξηγεί η μπαλαρίνα Ελουάζ Γιοκεβιέλ. «Σε ηλικία 42 ετών, ήδη πάσχουμε από αρθρίτιδα, κατάγματα και άλλα προβλήματα υγείας», πρόσθεσε. «Είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα επίπεδο αριστείας ακόμη και μέχρι το 42, αλλά το 64 φαίνεται αδύνατο».

Οι χορευτές βρίσκονται σε απεργία παράλληλα με άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, από τις 5 Δεκεμβρίου και δεκάδες εμφανίσεις έχουν ακυρωθεί. Η Όπερα του Παρισιού δήλωσε ότι είχε χάσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις εισιτηρίων.«Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε την ποιότητα της Όπερας του Παρισιού», δήλωσε ο Jacques Peigne, ο πατέρας μιας μπαλαρίνας της όπερας. «Είναι προφανές ότι οι μπαλαρίνες δεν είναι σε θέση να χορέψουν μετά τα 42».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM