Οι Ιταλοί βουλευτές θα λάβουν μπόνους 5.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι Ιταλοί βουλευτές θα λάβουν μπόνους 5.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Με απόφαση της ιταλικής Βουλής, οι 400 βουλευτές που μόλις εξελέγησαν θα μπορούν να λάβουν 5.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάθε είδους οθόνης αλλά και ακουστικών.

Πρόκειται για μπόνους που χορηγείται στην αρχή κάθε νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια. Το 2018, το αντίστοιχο ποσό είχε καθοριστεί στις 2.500 ευρώ.

Μετά τη σχετική αναφορά της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η οποία έγραψε ότι το «βοήθημα» έχει ως στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των μελών του κοινοβουλίου, πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι σε περίοδο οικονομικής δυσκολίας των πολιτών και βαθιάς ενεργειακής κρίσης δεν ήταν αναγκαία η αύξηση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Από την μεριά του, ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Φιλίπο Σέρα (μέλος της επιτροπής του ιταλικού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τις δαπάνες των συναδέλφων του), υπογράμμισε ότι «αν λάβει κανείς υπόψη του το συνολικό μπόνους - το οποίο καλύπτει την αγορά στυλό, μολυβιών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων - σε σύγκριση με την προηγούμενη νομοθετική περίοδο, υπήρξε μικρή μείωση των δαπανών: από 7.500 ευρώ για κάθε βουλευτή, περιορίστηκαν στις 7.250». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM